Zračni pojas

Zračni pojas

Da, sigurnost u automobilima popela se još jednu stepenicu više, a kad malo bolje promislimo nije nam jasno zašto je za to bilo potrebno toliko puno vremena?! Gricni vam predstavlja "zračni pojas", novitet autoindustrije!

Dovoljno je reći da smo morali izmisliti naziv "zračni pojas" jer je na našem auto-moto nebu ovaj termin još krajnje nepoznat. Radi se o popularnom sigurnosnom pojasu kojeg posjeduje svaki registrirani automobil, a čije su funkcije:

a) spasiti život putnicima u slučaju prometne nezgode,

b) nažuljati i lakše ozlijediti iste zbog svoje "oštre" prirode,  

c) frustrirati svakoga tko ga mora staviti na uredno ispeglano odijelo.

Složit ćemo se da je izgužvano odijelo zadnji problem ako dođe do nesreće, ali se odbijamo složiti s time da sigurnosni pojasevi moraju biti tako grubi. Očito razmišljamo slično kao i idejni začetnik "zračnog pojasa"! (Mi smo se prvi sjetili tog naziva i planiramo to napominjati!)

Sve je vrlo jednostavno - pojas je napravljen od posebnog materijala koji ga čini ugodnijim i mekanijim od klasičnih pojaseva. Senzori detektiraju jačinu udesa i (ako je to potrebno) pomoću hladnog kompresiranog plina i posebno dizajnirane kopče napuhavaju zračni jastuk smješten upravo u pojasu. Ovakvi su pojasevi na testiranjima pokazali mnogo veću razinu sigurnosti od "klasičnih" pojaseva. Također valja napomenuti da su prilagođeni i za zaštitu djece, što im je veliki plus na Gricnijevoj ljestvici odobravanja novih proizvoda. Da ne ulazimo u prepirku oko toga koja je marka automobila zaslužna za ovu ideju (međusobno se špijuniraju više od nogometnih klubova), pohvaljujemo sve one koji će uvesti tu tehnologiju. Za kraj pogledajte filmić u kojemu je prikazan test "zračnog pojasa". (Morali smo još jednom iskoristiti taj naziv, genijalan je - zar ne?!)

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Ma daj odrasti
Magnet vaza
Koja korist od beskorisne sprave?
Deset čudnih urbanih ekosustava!
Foto bježalica
Brza hrana iz Japana
(M.A.R.S)
Kol'ko je metar?
Baš bi rado malo gricnuli!
Život s ''mrtvim puhalom''
Ne okreći se!
Imaš soli?
Skulptura u pokretu
Čoko crv
Umjetnost u bijegu

Gricni kategoriju