Zračni pojas

Zračni pojas

Da, sigurnost u automobilima popela se još jednu stepenicu više, a kad malo bolje promislimo nije nam jasno zašto je za to bilo potrebno toliko puno vremena?! Gricni vam predstavlja "zračni pojas", novitet autoindustrije!

Dovoljno je reći da smo morali izmisliti naziv "zračni pojas" jer je na našem auto-moto nebu ovaj termin još krajnje nepoznat. Radi se o popularnom sigurnosnom pojasu kojeg posjeduje svaki registrirani automobil, a čije su funkcije:

a) spasiti život putnicima u slučaju prometne nezgode,

b) nažuljati i lakše ozlijediti iste zbog svoje "oštre" prirode,  

c) frustrirati svakoga tko ga mora staviti na uredno ispeglano odijelo.

Složit ćemo se da je izgužvano odijelo zadnji problem ako dođe do nesreće, ali se odbijamo složiti s time da sigurnosni pojasevi moraju biti tako grubi. Očito razmišljamo slično kao i idejni začetnik "zračnog pojasa"! (Mi smo se prvi sjetili tog naziva i planiramo to napominjati!)

Sve je vrlo jednostavno - pojas je napravljen od posebnog materijala koji ga čini ugodnijim i mekanijim od klasičnih pojaseva. Senzori detektiraju jačinu udesa i (ako je to potrebno) pomoću hladnog kompresiranog plina i posebno dizajnirane kopče napuhavaju zračni jastuk smješten upravo u pojasu. Ovakvi su pojasevi na testiranjima pokazali mnogo veću razinu sigurnosti od "klasičnih" pojaseva. Također valja napomenuti da su prilagođeni i za zaštitu djece, što im je veliki plus na Gricnijevoj ljestvici odobravanja novih proizvoda. Da ne ulazimo u prepirku oko toga koja je marka automobila zaslužna za ovu ideju (međusobno se špijuniraju više od nogometnih klubova), pohvaljujemo sve one koji će uvesti tu tehnologiju. Za kraj pogledajte filmić u kojemu je prikazan test "zračnog pojasa". (Morali smo još jednom iskoristiti taj naziv, genijalan je - zar ne?!)

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Kockasta matrica
Najveći gumeni bomboni na svijetu
Magična kugla zvana POWERBALL
Nokautirani konjić
Atomska gljiva
Homo zmajus
Vlažne mace
Div među igračima
U čem' je problem?
Zgužvancija!
Redizajn umjetnosti
Koji ti je broj?
Stara krama? Gricni dalje neznalico.
Blistav i slaninast osmijeh
Dolazi nova civilizacija

Gricni kategoriju