Vrijeme vinila - sviraj miško!

Vrijeme vinila - sviraj miško!

Već vidimo one suzne oči, do pola popijenu butelju crnog vina te pogrbljenu prikazu koja mumlja stihove (što Mate, što Miše). Ostavila ga je. Ljut je. Može se primjetiti, jer "Nikoga nisam volio tako" čudno zvuči na 150 okretaja.

Opisana mogućnost događanja nerijetko završava pomirbom i dugotrajnom sretnom vezom s voljenom, a još češće dugotrajnom i jakom glavoboljom. Teško da će tvrtka GGRP Sound koja stoji iza ovog ručnog gramofona ikada priznati da je napravljen baš za ovakve prilike, ali to sada nije niti bitno. Kada su poslali ploče (koje sviraju na 45 okretaja u minuti) zapakirane u omot od valovitog kartona nisu ciljali na publiku koja smatra da su im sve lađe potonule, nego su htjeli pokazati svijetu da se bave promišljanjem muzike za život. Minimum vještine i znanja traži se od onih kojima su ove ploče stigle na adresu, jer se jednostavno i lako ova kartonska ambalaža/omotnica pretvara u potpuno funkcionalni gramofon. Ne samo to, nego za reprodukciju zvučnog zapisa ne zahtjeva nikakav oblik energije osim životne. U redu, to je obnovljivi vid energije - rekli bi fizičari i ekolozi.

Osim jednostavno riješenog napajanja, pokretanje ploče (svojevrsni "PLAY") se vrši olovkom i za to predviđenom rupicom na ploči. Ploča se okreće u smjeru zadanom strelicom, a broj okretaja se određuje "odokativnom" metodom. Kao i na svakom gramofonu zapis se čita putem gramofonske igle koja zvuk prenosi u mono zvučničku kutiju. Najznačajnija od tri posljednje riječi je upravo "kutija", jer ova naprava, na koju bi legendarni izumitelj Grunf bio posebno ponosan, koristi vlastitu kartonsku armaturu (sklopljenu u kocku) za reprodukciju svirke.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.6 (9 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Gospodari gricni prstenova
Koja korist od beskorisne sprave?
Drago mi je da sam vas downloadao
Naoštrimo noževe, posadimo trnje
Prošlost testira sadašnjost
Tko je zapravo Bob Dylan?
Nestašna maca
Muhammad Ali
Ta divna fizika
Vrhunske umjetnine - BESPLATNO!
Životinjski početak života
Kol'ko je metar?
Uređaj protiv ''mokrih snova''
Stich USB ovlaživač
Baterije vječnosti

Gricni kategoriju