UNIMOG - legenda o radniku

UNIMOG - legenda o radniku

Ima sve - obiteljsko naslijeđe, genetske predispozicije, karizmu, stav i poslovičnu radišnost. Legenda među radnicima. Legenda među gospodom!

Sad znate sve. Unimog - taj Mercedesov "nećak" može se sresti svugdje na svijetu. Pod "svugdje" zbilja mislimo na svaku nepristupačnu zabit koje se možete sjetiti. Radi sve. Čisti, pere i sprema, neovisno o tome radi li se radi o neprijateljskim položajima, građanskim nemirima, snježnim nanosima ili zarasloj šikari iza zgrade. I to od 1946. godine kad je prvi prototip zadivio vlastite tvorce. Zadnjih 60-ak godina sklapa se pod budnim okom velikog brata Mercedes Benza, ali tek nakon što je zadužio svoj čin kapetana zvjezdana. Puno ime mu je "UNIversal-MOtor-Gerät" što, Njemcima svojstveno, dosta govori o njegovoj iskoristivosti. Univerzalan. Motoriziran. Spreman na zadaće.

Unimog - postoji li univerzalniji radnik?

Sada kao mali poklon ljubiteljima lika i djela ovog brenda stiže ''shock-show - kabrio kamionet''! Svakakve smo crossovere vidjeli u zadnjih 10-ak godina, ali ovo je nešto što plijeni pažnju. Da ne pomislite kako su inženjeri našli izrazito neobične gljive u okolici Wörth am Rheina reći ćemo samo jedno - isti je bio i prvi Unimog koji je sišao s proizvodne trake - kabrio kamionet, čak je bio i zelene boje poput ove mlade nade.

Unimog 4WD kabrio kamionet koncept

Unimog 4WD kabrio kamionet koncept predstavljanje

Baziran na aktualnom Unimogu 5000 sa neprikosnovenim terenskim mogućnostima daje nam mogućnost naslutiti u kojem će smjeru ići nadolazeći Unimog radnici. Mislimo naravno na dizajnerske smjernice, jer geografske su zapravo ograničene samo maštom vozača!

Unimog - među prvim modelima s Mercedesovom značkom

Unimog - rješenja iz 50-ih

Unimog - 60 godina zajedništva s Mercedesom

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (8 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Miris starih knjiga
Sreća ili trening?
Strujići
Kap po kap - klik po klik
Glazbeni piktogrami
WC dizajn
Digitalni 'dječji telefon'
Zmijoljubac
Luka i igara
Urbana trokolica
Rossijev ŠezdesetŠest
Festival ''Las Fallas''
Nissan GT-R GT500
Duhovi napadaju TV
Sjedni u zvrk

Gricni kategoriju