Ubaci kovanicu - izvuci lopticu

Ubaci kovanicu - izvuci lopticu

Poznajete li dijete koje ne želi one stupidno-očaravajuće igračke/loptice iz aparata na kovanice? Teško. Čak je teško suspregnuti dijete u sebi pri izlasku iz trgovine ili što već (iako uvijek stave sve najbolje na vrh, a ono razočaravajuće vi dobijete nakon investicije).

Koliko je samo kovanica bilo potrebno Australcu Nikeu Savvasu kad je poželio umjetnički prikazati svijet na razini atomskih čestica, a kao sredstvo za rad odabrao loptice skočkice iz automata (ili neke jako slične njima). Instalaciju je nazvao: “Full of Love and Full of Wonder”, što govori dovoljno samo za sebe. Za umjetnost vam treba puno ljubavi i dovoljno čudnih spletova okolnosti.

Postavljanje je zasigurno trajalo beskrajno dugo, ali izgleda eksplozivno dobro. Doslovno. Postoji onaj opis skulpture koji govori da volumen ulazi u prostor ili eventualno da se prostor i volumen isprepliću, ali potrebno je neko vrijeme da pripremite očne jabučice na ovako nešto. Supernova ili Veliki prasak su sigurno slični ovome, samo puno brži i ne naplaćuju karte.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Deus Ex Machina
Pec!
Ožujsko limun - osvježenje za većinu prigoda
Stich USB ovlaživač
Slatka umjetnost
Zaštita prava na sendvič
Umjetnost abecede
Švicarski nožić za kuhinju
Slatki mobitel
Kako ispeglati košulju?
Nanoputanci
Ako niste u stanju reći šefu ne
Malezijski tapir - Marjorie
Zipajte se
Teretana u garsonijeri

Gricni kategoriju