Traže se bedasti i jaki

Traže se bedasti i jaki

''Gdje da potpišem?'' - pomislit će mnogi, a odgovor je - Perton, Staffordshire u Engleskoj na natjecanju 'Tough Guy'. Doduše, tek slijedeće godine, jer danas je održano ovogodišnje natjecanje u zadobivanju masnica, ogrebotina i prijeloma kostiju na osam milja dugoj stazi za koju se mnogi kunu da je najteža na svijetu.

Preko 5,000 ljudi na svijetu uprlo je oči na malu farmu u Engleskoj, gdje su se danas gladijatori modernog doba okušali na 8 milja (nešto ispod 13km) dugoj stazi. Ukupna dužina staze nikako nije razlog zbog kojeg bi i malo bolji joggeri zadrhtali, ali koncept staze prepune prepreka od blata, bodljikave žice, razbijenog stakla i vatre sigurno bi.

Traže se bedasti i jaki

Na osam milja dugoj trenažnoj stazi, prepunoj zastrašujućih podvodnih tunela, ograda od bodljikave žice i plamena, natjecatelji su rasegnuti do krajnjih granica izdržljivosti - kako fizičke, tako i psihičke. Kao da kombinacija osnovnih elemenata iz najgorih snova nije dosta, organizatori su odlučili uključiti i prelazak preko električne ograde popularno nazvane 'The Tiger' (Tigar).Da jurnjava stazom ne postane previše lagana pobrinula se tradicionalna Engleska kiša, ali i sami natjecatelji koji su došli obučeni u razne kostime (ipak je vrijeme vladavine maškara) uključujući Supermana, Robocopa i junaka broj 247 iz povijesnog filma '300'.

Organizatori ističu da nisu imali dovoljno mjesta za sve promatrače i da su morali zatvoriti vrata pred nosom mnogih zainteresiranih (kažu da ih je preko 1,000 ostalo s vanjske strane).Zbog pritiska ženskih natjecateljica, od 1990. uvedena je kategorija 'Tough Amazons' u 'Tough Guy' natjecanje. Sada se pojavio novi zahtjev zainteresiranih - djece, tako da će u listopadu ove godine prvi puta biti održano dječje 'Tough Guy' natjecanje.


http://www.youtube.com/watch?v=Get3RERJrbM&feature=player_embedded

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (15 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

LEDena janjetina
Rasplesana škola
Zaključana ljubav
Vrijeme je da Imperij uzvrati udarac
Volim kad me gaze!
Zaštita za prste
Bejzbol kao umjetnost
Konferencijski ping-pong stol
Prstićima po zidu
Riba u ledu
Brod na pedale
Koja korist od beskorisne sprave?
Alergije STOP!
Živite dugo i beričetno
Miševi zrakoplovci

Gricni kategoriju