Traže se bedasti i jaki

Traže se bedasti i jaki

''Gdje da potpišem?'' - pomislit će mnogi, a odgovor je - Perton, Staffordshire u Engleskoj na natjecanju 'Tough Guy'. Doduše, tek slijedeće godine, jer danas je održano ovogodišnje natjecanje u zadobivanju masnica, ogrebotina i prijeloma kostiju na osam milja dugoj stazi za koju se mnogi kunu da je najteža na svijetu.

Preko 5,000 ljudi na svijetu uprlo je oči na malu farmu u Engleskoj, gdje su se danas gladijatori modernog doba okušali na 8 milja (nešto ispod 13km) dugoj stazi. Ukupna dužina staze nikako nije razlog zbog kojeg bi i malo bolji joggeri zadrhtali, ali koncept staze prepune prepreka od blata, bodljikave žice, razbijenog stakla i vatre sigurno bi.

Traže se bedasti i jaki

Na osam milja dugoj trenažnoj stazi, prepunoj zastrašujućih podvodnih tunela, ograda od bodljikave žice i plamena, natjecatelji su rasegnuti do krajnjih granica izdržljivosti - kako fizičke, tako i psihičke. Kao da kombinacija osnovnih elemenata iz najgorih snova nije dosta, organizatori su odlučili uključiti i prelazak preko električne ograde popularno nazvane 'The Tiger' (Tigar).Da jurnjava stazom ne postane previše lagana pobrinula se tradicionalna Engleska kiša, ali i sami natjecatelji koji su došli obučeni u razne kostime (ipak je vrijeme vladavine maškara) uključujući Supermana, Robocopa i junaka broj 247 iz povijesnog filma '300'.

Organizatori ističu da nisu imali dovoljno mjesta za sve promatrače i da su morali zatvoriti vrata pred nosom mnogih zainteresiranih (kažu da ih je preko 1,000 ostalo s vanjske strane).Zbog pritiska ženskih natjecateljica, od 1990. uvedena je kategorija 'Tough Amazons' u 'Tough Guy' natjecanje. Sada se pojavio novi zahtjev zainteresiranih - djece, tako da će u listopadu ove godine prvi puta biti održano dječje 'Tough Guy' natjecanje.


http://www.youtube.com/watch?v=Get3RERJrbM&feature=player_embedded

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (15 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Naočale za samoobranu
Djelomično oblačno
Kako je počeo Bruce Lee?
Magična kugla zvana POWERBALL
Najbrže mršavljenje
Panika u Londonu
Kamene kuće
3D di god pogledaš
Izum po mjeri šeprtlje
Mural
Bojanke za (veliku) djecu
Koliko otključaja na sat?
Šiljiš, piljiš!
Mali veliki svijet
Od kišice do pljuska

Gricni kategoriju