Top 10 najskupljih bicikala

Top 10 najskupljih bicikala

Nikada niste štedjeli na dizajnu, kvaliteti izrade, ekskluzivnosti, pogotovo ne s tatinim novcem. Zašto uopće tražiti vozilo za užitak među velikoserijskim ''pedalašima''. Još vam samo treba da vam natrpaju popust na vrat. Ne časite ni časa, tatu za ruku i pravac svjetski proizvođači eksluzive s pedalama!

10. Channel Bike – Limited edition

Ovaj Limited Edition Chanel Bike je zanimljiva novina u svijetu bicikala. Samo 50 ih je izrađeno, a cijena od samo 17,000$ im garantira dobar tržišni uspjeh. Chanel Bike cilja na kupce kojima je stalo do kvalitetnih detalja poput  prošivenih kožnih ručki volana, sjedala izrađenog kod legendarnih Brook Brothersa, pumpe za gume prekrivene kožom s Chanelovim potpisom.

9. KGS ‘Tier 3′ Bikes

Čovjek iza ovog high-end bicikla je Kevin Saunders. Možda naziv KGS Tier 3 označava da treba izbrojati 30,000$ za užitak subotnje vožnje na njemu. Iako se za ove novce može kupiti pristojan automobil, a na Tier 3-u ima mjesta samo za jednog putnika, njegova namjena nije za prevozničke usluge. Njegov vrhunski styling upakiran u inženjersko remek-djelo jamči kvalitetu vožnje, ali i dodaje nemjerljive vrijednosti u život potencijalnog kupca.

8. BERU f1 Systems Factor 001 Bicycle

BERU f1 Systems Factor 001 Bycicle je možda 001 način kako isprazniti kasicu-prasicu. Za 20,000£ će biti vaš, a ekipa iz BERU f1 Systemsa će vas toplim riječima podrške uvjeravati kako vrijedi svakog novčića. Sigurno će naglasiti i kako ima toliko kvalitetne opreme, inovativni dizajn i mnoge nove načine sprovođenja ozbiljnog kardiovaskularnog treninga za profesionalne sportaše, ali i rekreativce da nećete moći odoljeti. Težina cjelokupnog bicikla ispod 7kg možda je manja od težine lubenice koju ćete njime s tržnice prevesti do kuće, ali kakva će to dostava biti! Ako znamo da dolazi opremljen standardnim on-board kompjuterom, sustavom nadzora performansi te GPS-om i radio odašiljačem, svaki segment etape Tour de plac (Giro di tržnica, ako vam je draže) moći ćete posebno pregledati/kontrolirati.

7. Litespeed Blade – Kit Bike

Ovisno o opcijama koje odaberete ovaj Litespeed Blade bicikl može postići cijenu od 25,317£ (i to bez da je umočen u zlato ili lakiran dijamantnom prašinom). Nevjerojatno je da su kreirajući ovaj bicikl na umu imali prvenstveno vožnju, odnosno njenu kvalitetu. Bar da su stavili smaragdne kapice na ventile za gume ili tako nešto.

6. Elektro-potpomognuti bicikl iz eROCKIT-a

Nano-fosfatna litijska baterija trebala bi biti dostatna da eROCKIT jurca gradom oko 10 godina ili 50,000km. Naravno, ne u komadu jer to mogu samo nuklearni pogoni, ali jedno punjenje ove baterije može izdržati 60 – 80km (ovisno o vašoj želji i/ili volji za pedaliranjem). Samo deset eROCKIT-a proizvedeno je u 2009. godini, tako da se ne morate plašiti susreta s vlasnicima istih predmeta žudnje na omiljenoj biciklijadi. Još jedan razlog zašto se toga ne trebate plašiti mogao bi biti kovčeg sa 44,000$ kojeg svi nemaju običaj mijenjati za bicikl.

5. Celebrity zlatni bicikl

Ovaj bicikl izrađen je za celebrity tržište, posebno imajući u vidu da je namijenjen za 'biciklista koji ima sve' i dolazi sa svojim osobnim čuvarom koji je zadužen da stoji uz bicikl i čuva ga kad god ga vlasnik ostavi na javnom mjestu. Ručno izrađena mašinica sa 24 karatnom zlatnom oplatom samo je dodatni začin ekskluzivnosti.

4. Koga Kimera

Tvrtka Koga razvila je ovaj bicikl za nizozemsku mladu nadu olimpijskog biciklizma Thea Bosa. Prema tvrdnjama iz Koge, potrošili su milijun dolara za razvoj ovog jedinstvenog bicikla. Prema izvješću, Koga Kimera ima najmanji otpor zraka od svih svjetskih bicikala. Možda bi se mogla naći i neka mana ovom super-biciklu - naime, ultra čvrsti okvir potreban za dostizanje većih brzina ima prgavu narav, tako da vožnja i neće biti posebno ugodna. Ako ste spremni odreći se udobnosti za vrijeme vožnje, razmislite i o činjenici da nema niti kočnice, a i samo jedna brzina doprinosi pitanju je li ovo vozilo za vas.

3. Dijamantima optočen Enigma Elle Bicycle

Posebno naručen, još posebnije napravljen, ovaj dijamantno – zlatni Elle bicikl plijeni pažnju. Poznati draguljar Nicholas James dobio je narudžbu da dizajnira ovaj dijamantima optočen bicikl od kupca koji je htio da to bude poklon iznenađenja za biciklizmom zaluđenu bolju polovicu. Nakon što je prihvatio ponudu za posao, Nicholas se zaputio u Enigmu gdje je nabavio high-end titanski Elle okvir koji je poznat po svojoj maloj težini te dizajnu koji je geometrijom i dimenzijama specifično namijenjen ženama.
Glasine kažu da je gospodin Lee (muž gospođe Foo-Kune) naručio ovaj unikatni bicikl s dijamantnom oplatom titanskog okvira i 18 karatnim zlatom optočenim dijelovima mehanizma zato što je prethodni UKRADEN. E, dragi naš gospodine Lee, pobrinite se da vam izrade i posebno čvrst lokot za bicikl ovaj put!

2. Madone 5.9 SL - 7-Diamond

Imenom 7-Diamond (i to ne samo zato što je brilijantno zamišljen), ovaj jedan-jedini bicikl ukrašen sa 7 dijamanata koje je izradio čovjek (ne pitajte) i 300 bijelih dijamanata, prodan je 2005. godine anonimnom kupcu na Lance Armstrong Foundation gala priredbi. Bicikl je dizajniran i izrađen kao objekt isticanja Lanceove sedme pobjede na Tour de France. Zajedničko priznanje tvrtki Trek i Nike, draguljara Alana Friedmana i umjetnika Lennya Future, procijenjeno je na 60,000$, a na dobrotvornoj aukciji prodano je za 75,000$.

1. Aurumania’s Gold Bike Crystal Edition

Aurumania Gold Bike Crystal edicija, gotovo je čitav prekriven oplatom od 24-karatnog zlata (čak i žbice!). Sic od najfinije kože izrađuju braća Brooks, a čokoladno smeđe kožne drške na volanu rukom su prošivene. Ovaj ekskluzivni bicikl ne zove se Crystal Edition bez razloga - ukrašen s preko 600 Swarovski kristala (čak je i rama s ugraviranim Aurmania ukrašena kristalima ispisujući na Brailleovom pismu ime brenda!). Crystal Edition je nedvojbeno jedan od najskupljih 'međunožnih gurala' na svijetu, posebno imajući na umu da je limitiran na seriju od 10 komada. Za 80,000€ spremni su vam ga dostaviti bilo gdje na svijetu.

______________________________________________________________________________________________________

Sviđa Vam se? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.4 (24 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Ma naravno!
Tetrapaki
Zdrav, fit i šminka prijevoz
Ružičasto jezero
Zlatne krijesnice
Prije nego što umrem...
Izlegla se cipela!
Slika ili fotka?
Jestive bojice
Bolje golubu na grani nego sokolu na Wimbledonu
Kao u knock-downu
URiCCa
Čistoća je pola zdravlja - evo druge polovice
Vatrogasci na struju
Ilustrirane knjige

Gricni kategoriju