Švicarski Bubnjari

Švicarski Bubnjari

Uvijek smo se pitali zašto su potrebni oni bubnjari na čelu vojnih postrojbi. Da se snaga vojske mjeri po njenim bubnjarima, Švicarci bi iz uvijek neutralne zemlje čokoladnog sira prerasli u vojnu velesilu!

Ali kako stara narodna kaže:"Da je baba muško - zvala bi se Hrvoje", pa tako i umijeće udaranja bubnja služi ponajviše u zabavne svrhe. Royal Edinburgh Military Tattoo naziv je godišnjeg bubnjarskog happeninga u škotskom glavnom gradu. Iako ugošćuje samo Commonwealth bubnjare, 2003. godine pozivnicu su dobili i momci iz Basela koji nastupaju pod imenom Top Secret Drum Corps. Basel je inače poznat po svojim bubnjarima kojih je preko 3000, a poznati su i njihovi godišnji nastupi za Fašnik. Oduševili su publiku u Edinburghu i zaslužili nova dva poziva na istoj priredbi u narednim godinama.

Njihovi su članovi raznih profesija, a raspon godina im je od 17 do 40. Brojka od 11 000 potrošenih palica u 15 godina koliko postoje je više nego impresivna i samo govori o predanosti napornom treningu. Postoji i kontroverza vezana uz Top Secret, a to je da ih se većina baselskih bubnjara odriče zbog njihovog drugačijeg stila govoreći da to nije baselski način bubnjanja.
Segmenti njihovog bubnjanja sadrže elemente rumbe, bubnjarskog mačevanja, žongliranja palicama, eksplozija i drugih zabavnih detalja. Uostalom, pogledajte ih na djelu!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Tajna velike moći
Kako napisati Zlatarevo zlato?
Neki novi ples
Lignjasto posuđe stiže
Crni sok - Žuti sok
Živite dugo i beričetno
Pepeo pepelu
Najveći gumeni bomboni na svijetu
Mikrovalna sve uništi!
...da i to konačno riješimo
Najbrže mršavljenje
LED - ledeni
Bo-Taoshi ili japanski Hrkljuš!
Ma koji vrag?
Žica za glazbu

Gricni kategoriju