Sunce ti tvoje

Sunce ti tvoje

Bablje ljeto produžilo je sretne dane svima koji vole sunčanje, izležavanje na plaži, postavljanje crijepa na krovišta i slične aktivnosti!

Dobro, sunce možda i dalje "piči", mi možda i dalje "roštiljamo", ali nikakve posebne koristi od svega navedenog. Naravno, ako živite u raskoraku s modernim tekovinama. Škola još nije počela, na jesenske ispitne rokove planirate navratiti samo kao auditorij, javili ste šefu da ste ovaj tjedan na bolovanju - sve su to prava stanja za ljubitelje sunca... Pogotovo kad je tako ugodno, gotovo terapeutski sada kada su najveće ljetne vrućine za nama. Za potpuni Zen-doživljaj  dobro je biti ponosni vlasnik mp3 uređaja, iŠtogod uređaja, laptop uređaja, foto uređaja, smartphone uređaja ili bar neke od bezbrojnih kombinacija vlastelinstva nad digitalnim uljepšivačima svakodnevice. Osim što je dobro imati građevinarske tačke za prijevoz hrpe gadgeta prilikom odlaska po svoju dozu terapije suncem, dobro bi bilo imati i nekakav alternativni izvor energije. Iako se kao najdugotrajnije rješenje nameće mala nuklearka, ona može prouzročiti posljedice u vidu neželjenih mutacija, pa ćemo ju otpisati s liste. Vjetroelektrana je isto cool rješenje, ali smo ovisni o "maeštralu" k'o saft o tijestu. Dakle, isto ne. Jedino što nas neće iznevjeriti (osim za noćno kupanje, naravno) jest Sunce. Solarni kolektori novi su stupanj u evoluciji prosječnog kupača. Pogledajte samo što je mladi njujorški dizajner Andrew Schneider osmislio u maniri legendarnog Grunfa - solarni bikini!

  Jedinstveni solarni bikini mladog njujorškog dizajnera Andrewa Schneidera

To je fotonaponska ćelija koja nedostaje! Cijeli sustav završava s USB priključkom, a samo obujam vašeg poprsja ili volumen dijela tijela koji spaja leđa s nogama određuje koliko vremena morate provesti na sunčanoj strani ulice da baterije nikada ne presahnu. Kao i u većini slučajeva, misao vodilja je - veće je bolje

Sunčanje produžuje trajanje baterije


Schneider ide toliko daleko u promišljanju mogućnosti koje njegov bikini nudi da navodi kako mu je san unaprijediti sustav do te mjere da može ohladiti pivo na plaži. Bravo, majstore!

Manji računi za struju i brončani ten u budućnosti će dolaziti u paketu

Nažalost, trenutni prototip nudi dovoljno energije za iPod ili mobilni uređaj, ali ne i za pravi pravcati hladnjak. Još veća žalost akumulira se nakon što čujete potencijalnu cijenu ovog modno/tehnološkog dodatka za plažu - između 500 i 1,500$. Pa dobro Andrew, sunce ti tvoje...

Solarni bikini - prototip

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Sviraš ukulele k'o puž!
Brkata šalica
Jeste li ga sreli?
Top 10 svjetskih drvoreda
Noćne aktivnosti
Vanzemaljci su van sebe
Jesam li ugasila plin?
'Ko jači - taj tlači
Blagdansko - bizarno!
Gravitacija 0 bodova!
Ravnodnevnica ili ekvinocij
Život s bakom
Pametna Rulja
Limenka 2.0
Radijator za noge

Gricni kategoriju