Stara krama? Gricni dalje neznalico.

Stara krama? Gricni dalje neznalico.

Imate PC na raspolaganju. Nema ALI, jer inače ne bi mogli čitati ovaj članak. Ali da li će se ikada o Vašem pretvaraču nula i jedinica u ugodu za oči pisati hvalospjevi? Možda, teško, sumnjam.

Postoji mogućnost da ste ga velikim trudom i zalaganjem učinili unikatnim i samim time izdigli iz mora masovno proizvedenih uređaja, ali hladnjak s neonkom koja baca kriptonit-zeleni sjaj u mrak Vaše radne sobe ne znači da je dizajnerski visokovrijedan. Pitate se što Vam onda preostaje osim kupnje periferije kakvu nema Vaš susjed? Odgovor možda leži u nadanju da će najnovija kreacija SchultzeWORKS designstudia iz Kalifornije, SAD probuditi dovoljno zanimanje ljubitelja retro dizajna poput Vas (ili našeg administratora koji je u stanju dati mjesečnu plaću za kupnju high-end računala te isto skladištiti na sigurnom cca 20 godina kako bi imao netaknutu zastarjelu opremu za pokoljenja koja dolaze).

Gricni computer

Spomenuti dizajnerski studio ponosan je što je svojim projektom 'radikalnog promišljanja osobnog računala' pod nazivom 'Philco PC' ušao u društvo tri prvonagrađena s nedavnog natjecanja u domeni dizajna.

computers

computers in gricni

Dizajn hvaljenog Philco PC-a nadahnut je dizajnerskim klasikom iz 1954. - Philco Predicta, kao mješavina suvremenog minimalizma, steampunk pokreta, i antikviteta. Kako glavni dizajner Dave Schultze objašnjava 'projekt Philco PC' kao rezultat pruža estetski dizajn koji je mješavina višestrukih poznatih elementa, ali s iznenađujuće svježim dizajnom koji kao da sam od sebe privlači instalaciju vrhunskog softvera za potpuni doživljaj.

gricni

Gricni komp

Kreatori nadalje ističu kako je njihov dizajnerski izričaj nastao u potpunosti iz ljubavi prema lijepom te je kao takav nastao relativno brzo i lako. Iako za život zarađuju dizajnom potrošačke elektronike, ostali su osupnuti količinom povratnih informacija i pozitivne kritike.

Računalo

Ako ste nakon svega pomislili da ćete si baš 'filka' priuštiti za rođendan/godišnjicu, prekrižite palčeve u nadi da će ugledati svjetla proizvodnih hala dalekog istoka.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (13 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Kava s micom
Nova mobilnost
EQUA bočice
Naoružan za svakodnevnicu
Gurmanski nomadi
Ne, ne, ne, i ne.
Kvadricikl za smjele
Duhovi napadaju TV
Vrijeme je da Imperij uzvrati udarac
Bombastična snimka Chucka N.
Trepavice za aute
Žabac ljepši od princa
Ah, ti Šveđani!
Ma naravno!
Izgubljeni

Gricni kategoriju