Sprejaj po meni!

Sprejaj po meni!

Priprema za odlazak na posao ponekad uključuje škrgut zubi i nervozu jer niti jedna čista majica ne paše uz jedine ispeglane hlače. Urlik koji budi susjede lakše bi se mogao izbjeći kada bi postojao jednostavniji način odijevanja...

   Naravno da smo mi iz Gricnija spremni ponuditi rješenje za vaše probleme! (U suprotnome bi ovaj uvod bio poprilično nepotreban!) Čini se da će u skoroj budućnosti usku odjeću koja koja se savršeno prilagođava vašoj figuri biti lakše nabaviti nego do sad. Španjolski modni dizajner razvio je prvu odjeću u spreju koja može biti oprana i ponovo nošena. Manel Torres udružio je snage sa znanstvenicima na londonskom Imperial Collegeu kako bi otkrili sprej koji se pretvara u tkaninu u kontaktu s tijelom.

   U demonstraciji na muškom modelu, Torresu je trebalo 15 minuta da naspreja majicu za jednu od svojih revija. Sprej se sastoji od kratkih vlakana u otapalu koje mu omogućava nanošenje tkanine pomoću pištolja za sprejanje pod visokim pritiskom. Vlakna su pomiješana s polimerima koji se drže skupa kako bi kreirali odjeću! (Baš su pravi ti polimeri, a na kemiji u školi su se činili strašno dosadnim...) Materijal, koji se suši u dodiru s kožom, je vrlo hladan dok se nanosi zbog čega automatski isključujemo mogućnost nasprejavanja hlača!


   Torres je pomoć zatražio od inženjera Paula Luckhama- zajedno su pokrenuli poduzeće pod nazivom Fabrican Ltd kako bi istražili ostale mogućnosti primjene ovog proizvoda kao što su flasteri, higijenska vata i zavoji u steriliziranom spreju koji bi se mogli primjenjivati na opeklinama i to bez pritiska na ranu ili pak bi se proizvodile presvlake za automobile i namještaj. Misle da je moda odličan način skretanja pažnje na ovaj interesantan proizvod koji bi se mogao koristiti i u medicini, transportu i kemijskoj industriji. Video demonstraciju ovog procesa možete pogledati na videu u dnu članka.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Bejzbol kao umjetnost
Nema predaje
Gdje spavaju djeca?
Ružičasto jezero
Napiši UMJETNOST
Najduži strip na svijetu
Karting na mlazni pogon
Konferencijski ping-pong stol
Dečko iz boce
Gamerski duh živi vječno
Špijunka
E, baš si dijete!
1910 - 2000
Mravi napadaju!
I divovi vole...

Gricni kategoriju