Slatki mobitel

Slatki mobitel

Vani ste , a usred važnog razgovora čujete iritantan signal za praznu bateriju? Rješenje stiže u obliku "Slatkog mobitela"! Sve što trebate je naručiti rundu soka (ni slučajno bez šećera).


Kineski dizajner Daizi Zheng kreirao je koncept mobilnog telefona za finski brend Nokia. Njegova posebnost je u činjenici da radi pomoću slatkih sokova. Zeng predviđa da bi telefon mogao raditi na bateriju koja koristi enzime kako bi generirala energiju iz ugljikohidrata. "Konobar, jedno pivo za mene i jedan sokić za moj mobitel."

Evo što Daizi Zheng kaže za svoj mobitel:
''Ovaj projekt ekološki prihvatljivog telefona nastao je po naruđbi Nokie. Kroz moje istraživanje uvidio sam da su baterije koje se koriste u mobitelima skupe, štetne po okoliš i traže vrijedne resurse da bi bile proizvedene.''
(Mudrica neka...)


Koncept koristi bio bateriju kako bi zamijenio one tradicionalne i smanjio zagađenje okoliša. Bio baterija koristi ekološki prihvatljiv princip, pretvarajući energiju ugljikohidrata (trenutno šećera) i koristeći enzime kao katalizator. Ovakav tip napajanja traži samo dozu šećernog napitaka te stvara vodu i kisik kako se baterija troši.


Bio baterija ima kapacitet rada tri do četri puta dulji od konvencionalnih litij-ionskih baterija i u potpunosti je biorazgradiva. Jedino pitanje koje se nameće je koji bi sok bio najbolji za koju vrstu mobitela.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (10 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Garia 2+2
Mozak ko orah
Indijanci od papira
Luis Vuitton - nova kolekcija
Kaciga
Konferencijski ping-pong stol
WC dizajn
Nogomet (je) za zabušante!
Slalom među dokovima
Update dječje kolijevke
Okus nacije
Kapa za glavu
Nanoputanci
Prvo ojačati karakter
Čudovište kao tepih?!

Gricni kategoriju