Slatki mobitel

Slatki mobitel

Vani ste , a usred važnog razgovora čujete iritantan signal za praznu bateriju? Rješenje stiže u obliku "Slatkog mobitela"! Sve što trebate je naručiti rundu soka (ni slučajno bez šećera).


Kineski dizajner Daizi Zheng kreirao je koncept mobilnog telefona za finski brend Nokia. Njegova posebnost je u činjenici da radi pomoću slatkih sokova. Zeng predviđa da bi telefon mogao raditi na bateriju koja koristi enzime kako bi generirala energiju iz ugljikohidrata. "Konobar, jedno pivo za mene i jedan sokić za moj mobitel."

Evo što Daizi Zheng kaže za svoj mobitel:
''Ovaj projekt ekološki prihvatljivog telefona nastao je po naruđbi Nokie. Kroz moje istraživanje uvidio sam da su baterije koje se koriste u mobitelima skupe, štetne po okoliš i traže vrijedne resurse da bi bile proizvedene.''
(Mudrica neka...)


Koncept koristi bio bateriju kako bi zamijenio one tradicionalne i smanjio zagađenje okoliša. Bio baterija koristi ekološki prihvatljiv princip, pretvarajući energiju ugljikohidrata (trenutno šećera) i koristeći enzime kao katalizator. Ovakav tip napajanja traži samo dozu šećernog napitaka te stvara vodu i kisik kako se baterija troši.


Bio baterija ima kapacitet rada tri do četri puta dulji od konvencionalnih litij-ionskih baterija i u potpunosti je biorazgradiva. Jedino pitanje koje se nameće je koji bi sok bio najbolji za koju vrstu mobitela.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (10 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Sir Trapist Marija Zvijezda
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Čokoladni junaci
Gdje spavaju djeca?
Taj slatki kofein
Rukavice za pipkanje
Uređaj protiv ''mokrih snova''
Oglas na mjestu
Deus Ex Machina
Sklekovi pod 90°
Igla i konac
Prijenosna sauna
Čudovište kao tepih?!
Uljuljano popodne
A+B = SUPERHEROJ

Gricni kategoriju