Ruska podmornica na pedale

Ruska podmornica na pedale

Očito je u proizvodnim halama Sovjetske vojne industrije ponestalo radioaktivnih izotopa, a ostalo viška pedala. Najavljena kao zadnja riječ tehnike, stiže podmornica na pedale. Ljeto dolazi, vrijeme je da pozovete biciklista/biciklisticu iz kvarta na kavu...

Ova podmornica koristi samo snagu nogu (i volje) dvoje podmorničara, koji navodno bez posebnih treninga mogu juriti podmorjem brzinom prosječnog hoda.


Većina trupa izrađena je od posebnog akrilnog stakla i spremna je pružiti pregršt sati uživanja u spektakularnim pogledima na floru i faunu podmorja.


Osim dva sjedala s pripadajućim pedalama, kontrole su limitirane na upravljačku jedinicu (volan) i nekoliko tipki kako bi se upravljanje učinilo što jednostavnijim. Tako nas barem uvjeravaju iz Ruske kompanije Marine Innovative Technologies Ltd (MIT), a očekivana cijena se kreće oko 500,000Kn, osim ako ih mislite uzeti ''na veliko'', što bi moglo spustiti cijenu na cca 150,000Kn/primjerku.


Znanstvenici sa MIT hvale se činjenicom da nitko prije nije izgradio podmornicu na pedale zatvorenog tipa za turiste i rekreativce (barem nitko nije preživio da može to i prepričati), jer je glavna prepreka oduvijek bila generiranje dovoljno snage za kretanje. Sada je MIT patentirao svoj inovativni dizajn koji koristi fenomen Coanda efekta te omogućava dvojcu na pedalama da generira dovoljno potiska.


Sa 3,35m dužine i oko 2m širine, podmornicu je moguće transportirati na brodskoj prikolici. Za one manjeg aerobnog kapaciteta MIT priprema izvedenicu sa električnom jedinicom za vožnju bez pedaliranja. (Samo spustite prozor, izbacite lakat i uživate u muzici!)


Za sigurnost se brine automatski sustav izbacivanja balasta za izranjanje u slučaju nužde. (Hm, sad ovo zvuči naopako, zamijenite ''nužde'' s ''opasnosti''.)

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (8 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Šampon s efektom
Koka na techno partyu
Stolac ili tron?
Ružičasto jezero
Rubik za slijepe
Brkata šalica
Prijatelji iz šume
Klada za kekse
Strujići
Mušice ti tuste
Djelomično oblačno
Lijek za depresiju!
(M.A.R.S)
EQUA bočice
Okus nacije

Gricni kategoriju