Pustinjska čokolada

Pustinjska čokolada

Kravlje mlijeko, kozje mlijeko, sojino mlijeko... tko bi ih sve popamtio. Tako je možda i devino mlijeko zabunom završilo u čokoladi na ovogodišnjem festivalu čokolade...

Možda, ali ako znamo da se festival održava u trgovini Isetan Shinjuku u Shinjukuu, toj najprometnijoj željezničkoj postaji na svijetu, odnosno komercijalno-administrativnoj četvrti prijestolnice Japana, stvari počnu izgledati zanimljivije. Godišnji festival pod imenom 'Salon du Chocolat' redovito ugošćuje sve zamislive brendove iz čokoladne industrije, a ove godine izlošcima se po prvi puta pridružio Camel Milk Chocolate proizveden u Al Nassma Chocolate LLC iz Dubaia, UAE.

Kada pomislite na Dubai, koji vam se pojmovi vrte po glavi? Vjerojatno nešto poput: novac, pijesak i deve. E, pa 2/3 tih pojmova nisu sirovina za čokolade (barem za sada). Ostatak jednadžbe (deve, ako se pitate koji dio) su vrlo dobra sirovina, barem što se njihovog mlijeka tiče.

Prema navodima Al Nassme, devino mlijeko je bogato vitaminima i mineralima i generacijama poznato po svojim ljekovitim svojstvima. Osim tih svojstava, devino mlijeko daje jako ukusnu čokoladu, pogotovo kada se pomiješa s Burbon vanilijom, finim medom agacije i kakaom najviše kvalitete.

Jedan od zapaženijih proizvoda bila je bombonijera ''Karavana čokoladnih deva'' pakirana u drvenu kutiju u kojoj se nalazi 18 čokoladica punjenih orašastim plodovima i kremom od meda.

Možda bi trebalo spomenuti da se devino mlijeko proizvodi na farmi "Camelicious" u Dubaiju (odnosno, da ljudi ne lutaju pustinjom s kanticom pa ako sretnu devu - pomuzu je, kako su neki pomislili).

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Slatka umjetnost
Živite dugo i beričetno
3D žica
Proljeće na tanjur slijeće
Eko bomba
Dramska radnja uživo
'Ko jači - taj tlači
Geni kameni
Ovce gospodari prstenova
Dečko iz boce
Izvoli bitango
Tihopiš
Vozimo li pogrešno?
Surf's up (there)
Spavanac na brzaka

Gricni kategoriju