Prije nego što umrem...

Prije nego što umrem...

Svi tragamo za smislom života i težimo ispunjenju ciljeva i snova, ali ponekad zaboravljamo što nam je zaista važno. Kako ne biste dopustili da Vam se to dogodi predlažemo da izradite listu po uzoru na ovaj nadasve zanimljiv ulično-umjetnički projekt. Gricni tim je već započeo...

Projekt mlade umjetnice Candy Chang pod upečatljivim nazivom Before I Die predstavlja interaktivnu umjetnost koja slavi život. Candy je izgubivši voljenu osobu shvatila da želi na neki način osvjestiti što joj je bitno, čemu teži, te je odlučila to podijeliti s drugima. Dosjetila se načina kako inspirirati ljude da razmišljaju o svojim snovima, a da ujedno to podijele sa svojom zajednicom.

Za početak je napuštenu kuću u New Orleansu prekrila pločama i ispisala krilaticu projekta. Nedugo nakon toga slučajni prolaznici bi zastali, uzeli kredu u ruke i ispisali na prazne linije ono što smatraju svojim životnim željama. Kada se ploče ispune, jednostavno se obrišu i nekim novim prolaznicima otvara se prilika da unesu komadić sebe u ovaj osebujan projekt. 

Projekt Before I Die naišao je na odobravanje javnosti, pa je zaživio u mnogim gradovima (Amsterdam, Portsmouth, Querétaro, Almaty, San Diego, Lisbon, Brooklyn, London itd.), a ima tendenciju globalnog širenja. Štošta se moglo naći na pločama, a reakcije su varirale od duhovitih i kreativnih, pa do misaonih i dirljivih: Prije nego što umrem želim... pjevati milijunima ljudi / doživjeti maturu svoje kćeri / jesti salatu s vanzemaljcem / pomagati djeci / vidjeti kakv ću biti kada ostarim / reći mami da je volim / rješiti se svih nesigurnosti / biti potpuno svoj / zagrliti je još jednom / napisati knjigu. Ako ste nakon ovoga nadahnuti time da nastavite širiti ovaj projekt u svom gradu ili kvartu, možete i vi nabaviti Prije-nego-što-umrem set. Sama primjena je i više nego jednostavna, te sadrži sve potrebno za transformaciju javnih prostora u ulične galerije želja i snova.


Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.4 (7 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Čist k'o suza
Stara krama? Gricni dalje neznalico.
Protector tricikl za žene i djecu
Kamene kuće
Natjecanje u štednji
Nevidljivi kotač!
Kockasta umjetnost
Umjetnost u bijegu
Ma daj odrasti
Lego Star Wars
Grimizni svodovi
Koliko zona - toliko vrijediš
Zaleđena stakla
Sjedni u kocku
Flip Flop

Gricni kategoriju