Prije nego što umrem...

Prije nego što umrem...

Svi tragamo za smislom života i težimo ispunjenju ciljeva i snova, ali ponekad zaboravljamo što nam je zaista važno. Kako ne biste dopustili da Vam se to dogodi predlažemo da izradite listu po uzoru na ovaj nadasve zanimljiv ulično-umjetnički projekt. Gricni tim je već započeo...

Projekt mlade umjetnice Candy Chang pod upečatljivim nazivom Before I Die predstavlja interaktivnu umjetnost koja slavi život. Candy je izgubivši voljenu osobu shvatila da želi na neki način osvjestiti što joj je bitno, čemu teži, te je odlučila to podijeliti s drugima. Dosjetila se načina kako inspirirati ljude da razmišljaju o svojim snovima, a da ujedno to podijele sa svojom zajednicom.

Za početak je napuštenu kuću u New Orleansu prekrila pločama i ispisala krilaticu projekta. Nedugo nakon toga slučajni prolaznici bi zastali, uzeli kredu u ruke i ispisali na prazne linije ono što smatraju svojim životnim željama. Kada se ploče ispune, jednostavno se obrišu i nekim novim prolaznicima otvara se prilika da unesu komadić sebe u ovaj osebujan projekt. 

Projekt Before I Die naišao je na odobravanje javnosti, pa je zaživio u mnogim gradovima (Amsterdam, Portsmouth, Querétaro, Almaty, San Diego, Lisbon, Brooklyn, London itd.), a ima tendenciju globalnog širenja. Štošta se moglo naći na pločama, a reakcije su varirale od duhovitih i kreativnih, pa do misaonih i dirljivih: Prije nego što umrem želim... pjevati milijunima ljudi / doživjeti maturu svoje kćeri / jesti salatu s vanzemaljcem / pomagati djeci / vidjeti kakv ću biti kada ostarim / reći mami da je volim / rješiti se svih nesigurnosti / biti potpuno svoj / zagrliti je još jednom / napisati knjigu. Ako ste nakon ovoga nadahnuti time da nastavite širiti ovaj projekt u svom gradu ili kvartu, možete i vi nabaviti Prije-nego-što-umrem set. Sama primjena je i više nego jednostavna, te sadrži sve potrebno za transformaciju javnih prostora u ulične galerije želja i snova.


Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.4 (7 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Majmunska posla
Uljuljano popodne
Bombastična snimka Chucka N.
Biciklirajmo glazbu
Nije žvaka za... hm, svakoga
Ah, ti Šveđani!
Deset čudnih urbanih ekosustava!
Uzgojite svoj nakit
Biljke koje uklanjaju toksine iz prostorija
Malo Sunce
Quadricikl
Najsmrtonosniji poslovi
Koji ti je broj?
Super Bowl
mmmmmghglmmm

Gricni kategoriju