Peti element

Peti element

Voda, zemlja, zrak i vatra. Jasno je da je svima je lako doći do prva četiri elementa, no onaj peti uključuje vas i košarkaško igralište. Došlo je proljeće, prekrasna 4 elementa su tu - nema isprike!

Četiri elementa, četiri ikone, četiri košarkaške lopte. Tako glasi najava iz K1X kada predstavljaju limitiranu umjetničku kolekciju 4-E. Zamolili su četiri uvažena umjetnika da s svojom kreativnošću bace 1 na 1 s glavnim sastojkom svakog hakla - košarkaškom loptom. Marok, Bill Mullen, Mode2 i Frank 151 (sad svi hakleri kimaju glavom - kao čuli su za sve njih) u suradnji sa Stay High 149 (možda i jesmo loši matematičari, ali zakleli bi se da smo ih zbrojili 5, a ne 4) izvukli su magiju kojom raspolažu i interpretirali svaki po jedan element (osim Stay Higha 149, on je valjda samo bio high). Svaka od četiri lopte striktno je limitirana na 444 komada.
K1X - Peti element


ELEMENT 1 - VODA

Marok je kao element odabrao vodu, a inspiraciju za svoj dizajn pronašao je u filmu "Tron". Kako je on to interpretirao? Plavi paneli sa sivim kanalima sugeriraju efekt kupaonice, gdje se ogleda element VODA. Koristio je tehniku koja daje privid staklenog pokrova - grafika se printa na TPU materijal i prekriva prozirnim slojem sa sjajnim izgledom. Lopta je pakirana u kolektorsku izložbenu kutiju. (Sugeriraju li oni to nama da ju držimo u regalu?) Serija je limitirana na 444 komada i nosi Marokov potpis na sebi.

ELEMENT 2 - ZEMLJA
Mode2 izabrao je zemlju za koju je inspiraciju vukao iz svojih crteža. Interpretirao ju je tako da je nacrtao košarkaša kako stoji i crpi snagu od elementa zemlje. Sliku košarkaša nacrtao je rukom na kartonu, skenirao i isprintao na loptu. Lopta je, naravno, pakirana u kolektorsku izložbenu kutiju, limitirana je na  444 komada koji nose potpis Mode2-a.

ELEMENT 3 - ZRAK
Frank 151 u suradnji sa Stay High 149 (Evo ga, ipak je nešto radio!) izabrao je element zrak. Inspiracija za dizajn je došla izravno iz njegovog legendarnog "smoker" taga. Interpretirali su to na način (pišemo u množini da se Stay High 149 osjeća korisno) da je na bijeloj pu koži crno-srebrni print koji lopti daje "lagani" izgled. Naravno da je lopta limitirana na 444 komada i da dolazi u posebnoj kutiji, a na svakoj lopti se nalazi i Stay High-jev potpis. (Očito je on rekao Franku 151 da će odnijeti nacrt u tisak.)

ELEMENT 4 - VATRA
Bill McMullen je izabrao element vatru, a dizajnirao ju je koristeći omiljenu narančastu boju. Inspiraciju je pronašao u olimpijskoj zvijezdi SAD-a iz 1984. godine. Interpretirao je zamišljeno na način da je koristeći fluorescentno narančastu boju na bijelo-crnoj podlozi stvorio dojam da "vatrena" lopta uistinu gori u plamenu. Također se koristio tehnikom kao i Marok - grafika je printana na TPU materijalu te je prekrivena sjajnim prozirnim slojem folije. Treba li naglasiti da dolazi u izložbenoj kutiji ili da je serija limitirana na 444 komada s Bill McMullenovim potpisom?


Sad vas vjerovatno samo kopka pitanje: "A koliko taj sport košta?" - ne pretjerano, za 50€ lopta može biti vaša.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.7 (15 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Crni sok - Žuti sok
1,2,3,4 Izgubljeni! Ima nas još...
Šampon s efektom
Pekač za mini pite!
Špagetomjer
Život s ''mrtvim puhalom''
Na javnom mjestu?
Hod po žici
Živite dugo i beričetno
Proljeće na tanjur slijeće
Pokaži pojas
Svi sastojci zanimljive priče
Badminton
Zdravo za gotovo
Pizza u kornetu

Gricni kategoriju