Papica za prvake

Papica za prvake

Ovaj članak je posvećen svima koji na kožicu u kuhanom mlijeku padaju u nesvijest, kao i onima kojima želudac radi salto na spomen meko kuhanog jajeta.

Svaka kultura ima svoju kuhinju i specijalitete koji su neobični drugima. Izabrali smo 10 najčudnijih (da se pristojno izrazimo) specijaliteta koji su nam se činili pomalo odbojnima.

10. Pačji jezici. Poslastica koja nam dolazi iz Hong Konga i servira se uz celer. (Sve nam je jasno, ali to da netko jede celer nećemo nikada shvatiti!)

9. Crvić lizalice. Ove lizalice punjene su skakavcima i crvima, a vaš zadatak je jednostavan... Polizati te slasne lizalice sve do zanimljivog punjenja i onda uživati u njemu.

8. Sarmica od ovčjih iznutrica. Na prvi pogled se ne razlikuje od poznate nam sarme, ali pošto je punjenje od ovčjeg srca, pluća i jetre pomiješano sa začinima, zobenom kašom i lukom, a umjesto kupusom sastojci su obavijeni ovčjim želucem - ovo jelo popelo se na osmo mjesto naše NE-gricni liste.

7. Pržene Mars čokoladice. Možda nije najfuj jelo na svijetu, ali Mars čokoladice iz dubokog ulja nam nikako nisu poslastica dana. Ipak ovaj desert se smatra škotskim specijalitetom i servira se u fish&chips zalogajnicama.

6. Krekeri od ose kopačice. U Japanu su krekeri toliko popularni da ih rade od gotovo svega. Ovaj kreker napravljen je od osa, a čini nam se kako bi bio najukusniji uz pekmez od šljiva.

5. Prženi pauci. Ovi pauci imaju okus kao piletina s hrskavom koricom (nažalost, nismo gricnuli), a ako ih želite probati posjetite Kambođžu.

4. Punjene zmije. U većini kultura ljudi bježe od zmija, ali ne i u Kini. Već smo navikli na kineske specialitete, ali punjena zmija i prah od zmije nas podsjeća na to koliko su oni zapravo drugačiji od nas.

3. Morski konjic ražnjić. Ako ste slučajno pomislili da se Kinezi ne misle ugurat u Top 3 ovih čudnovatih jela, onda ste se prevarili. To im je pošlo za rukom pomoću ovih morskih bića koja su "plivala" u dubokom ulju. Ako povućete usporedbu s našim običajima, ovo nam se čini najsličnije jabukama umočenim u topljeni šećer.

2. Juha od krvi. Ove juhe od krvi su zapravo vrlo učestalo jelo u Jugoistočnoj Aziji. Krv se obično uzima od patki i svinja, a jede se uz razne kuhane iznutrice. (Vrlo slično našoj juhi od rajčice, samo u mesnoj varijanti.)

1. Pečeni zvekani. Zvekani su u ovom slučaju zamorci, koje u Peruu jedu još od vremena Inka! Kažu da je to specijalitet kojim se goste u vrijeme festivala svinja, a svojom su gastronomskom ponudom zaradili prvo mjesto naše NE-gricni liste.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.4 (7 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Tko zna zašto?!
Kluuuuuuuuuuuuuupa!
Radio FM
Kupiš i zbilja kul nosiš
Mobilni leptirić
Panika u Londonu
Majmunska posla
Slavni "bubrezi"
Slalom među dokovima
Rukavice za pipkanje
Šaka za prvaka
Tko Je Zapravo Chuck Norris?
Bonsai - glazbena umjetnost
...da i to konačno riješimo
Majmun radi što majmun vidi

Gricni kategoriju