Ovo, Pip Boy 2000 i udri

Ovo, Pip Boy 2000 i udri

Legendarni serijal pod imenom Fallout nije potrebno razjašnjavati svima koji strižu ušima i zagonetno se smiješe na nazive poput "Pip boy" ili "Nuka Cola". Ostali će u 99% ionako tvrditi da se radi o igri za malu djecu.

Zanemarimo "nepismene" koji ne razumiju i bacimo kratki opis samo kao teaser za stare iskusnjare i/ili generacije koje dolaze - radi se o računalnoj RPG igri (bolje rečeno - o serijalu od 5 nastavka) napravljenoj od strane dobrih ljudi iz Interplaya. Smještena u kasno 22. stoljeće, s radnjom i atmosferom inspiriranim nuklearnom paranojom hladnoratovskog dijela 20-tog stoljeća pa dočarava jednaku sliku kao scenografija Mad Maxa - mogućnost događanja u vremenu i prostoru.

Da ne pomislite da se ovdje radi o nekom animiranom priručniku za čuvare ključeva za balističke projektile (ma znate - ona dva crvena ključa koja treba simultano okrenuti da se ugase svjetla i upali mrak) pobrinut će se pune tačke otkačenog humora koji vas uvlači u radnju. Nerjetka je pojava da neki od igrača/ljubitelja Fallouta svoje srce pokloni samo jednom od nastavaka te postojanje i kvalitetu ostalih neobjektivno i naglas dovodi u pitanje. Malo je rjeđa pojava da pokušava "stvarnost" koja se iscrtava na ekranu pretočiti u stvarnost "prohujalo s radioaktivnim vihorom" svog dnevnog boravka. Ryan Palser je jedan od tih "rjeđih" momaka iz priče. Za osjećaj A3-21 plasma rifle-a u ruci pri ulasku u punu poštu isplatilo se potruditi.

Svi pravi Fallout fanovi su odavno shvatili da se s A3-21 plasma rifle-om nema što tražiti u punoj pošti. Kada se spremate na put kroz Wasteland gdje očekujete zle botove - osim laserskih pucaljki (poput ove AER-9 sa slike dolje) vam treba samo ispravan Pip boy 2000.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.4 (7 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Tko ti je ona?
URiCCa
Viri iz busije
Cool jastuci
Super Mario za van
Kokologija - Japanski test osobnosti
Klada za kekse
Vjeveračka!
Papica automatik
Koliko je sati? -10, sunčano.
Pojas zvan "Spaso"
On je 1 svi ostali 0
Kakva je bila proslava?
Drveni trik
Srebro i zlato

Gricni kategoriju