Ovo, Pip Boy 2000 i udri

Ovo, Pip Boy 2000 i udri

Legendarni serijal pod imenom Fallout nije potrebno razjašnjavati svima koji strižu ušima i zagonetno se smiješe na nazive poput "Pip boy" ili "Nuka Cola". Ostali će u 99% ionako tvrditi da se radi o igri za malu djecu.

Zanemarimo "nepismene" koji ne razumiju i bacimo kratki opis samo kao teaser za stare iskusnjare i/ili generacije koje dolaze - radi se o računalnoj RPG igri (bolje rečeno - o serijalu od 5 nastavka) napravljenoj od strane dobrih ljudi iz Interplaya. Smještena u kasno 22. stoljeće, s radnjom i atmosferom inspiriranim nuklearnom paranojom hladnoratovskog dijela 20-tog stoljeća pa dočarava jednaku sliku kao scenografija Mad Maxa - mogućnost događanja u vremenu i prostoru.

Da ne pomislite da se ovdje radi o nekom animiranom priručniku za čuvare ključeva za balističke projektile (ma znate - ona dva crvena ključa koja treba simultano okrenuti da se ugase svjetla i upali mrak) pobrinut će se pune tačke otkačenog humora koji vas uvlači u radnju. Nerjetka je pojava da neki od igrača/ljubitelja Fallouta svoje srce pokloni samo jednom od nastavaka te postojanje i kvalitetu ostalih neobjektivno i naglas dovodi u pitanje. Malo je rjeđa pojava da pokušava "stvarnost" koja se iscrtava na ekranu pretočiti u stvarnost "prohujalo s radioaktivnim vihorom" svog dnevnog boravka. Ryan Palser je jedan od tih "rjeđih" momaka iz priče. Za osjećaj A3-21 plasma rifle-a u ruci pri ulasku u punu poštu isplatilo se potruditi.

Svi pravi Fallout fanovi su odavno shvatili da se s A3-21 plasma rifle-om nema što tražiti u punoj pošti. Kada se spremate na put kroz Wasteland gdje očekujete zle botove - osim laserskih pucaljki (poput ove AER-9 sa slike dolje) vam treba samo ispravan Pip boy 2000.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.4 (7 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Boja izlazi iz zidova
Drifterski san
Kad se male ruke slože!
Leteći (voden)konj
Div među igračima
Opravdani strah od morske nemani
Pucketavo pakiranje zabave
Kako van?
Hod po žici
Skupljam gumbe!
Las Fallas - Festival vatre
Zombie Valentinovo
Mekane boce
Pravo na prava!
Dan i noć

Gricni kategoriju