Od starog Mide sin

Od starog Mide sin

Priču o kralju Midi koji sve što dotakne pretvara u zlato svi znamo, ali što je s pričom o njegovom sinu? Je li se zvao Zlatko - teško je reći, ali je navodno bio zlatno dijete sve dok nije ušao u 'zlatnu mladež'.

Tamo ga je zasigurno društvo pokvarilo, kad je počeo težiti još većim količinama zlata i zlatnih detalja.

Kako u obitelji Mida zlata nikada nije nedostajalo (čak su se teško rješavali nagomilanih viškova) statusni simboli poput satova, bicikala ili automobila (zlatnih, naravno) bili su uobičajeniji od luka uz ćevape. Zato je mladac zavapio pred uredom Mansoryja: "Molim vas nešto ekskluzivno, brzo i sjajno, ali sa što manje zlatnih detalja!". Nemaš-brineš glasio je odgovor specijalista za posebno na četiri kotača, koji su za tu priliku izvukli najobičniji Bugatti Veyron iz prašnjavog ćoška radione i na njega potrošili par radnih sati i nešto sitno (za Midine prilike) zlata. Bling-bling efekt je dignut na maksimum, a zlatni detalji svedeni su na minimum.

Detaljniji opis glasio bi: Mansoryjeva modifikacija oplemenila je Veyrona s Linea Vincero dodacima, uključujući i potpuni aerodinamički kit (očito je da nemaju previše povjerenja u stručnjake iz Volkswagena, te samouvjereno misle da znaju bolje), panele od karbonskih vlakana s upletenim bakrenim nitima (naravno poliranih do visokog sjaja) te čisto radi obiteljske tradicije nekoliko zlatnih elemenata.Ukratko nabrojani, zlatni detalji su: felge, rešetka hladnjaka s specifičnim "V", kvake na vratima, kućišta retrovizora, poklopac spremnika za gorivo, mlaznice za pranje prednjih svjetala, okviri prednjih svjetala i krovne linije. Naravno sve nabrojano se samo nalazi na vanjskoj strani vozila. Niste valjda pomislili da bi vlasnik ovakve zlatne diližanse pristao na "običnu" unutrašnjost? Ne, i ona je potpuno na visini zadatka zadovoljavanja Zlatkovih, Midinih, šeikovih ili bilo čijih drugih želja, naravno samo ukoliko cijena nije bitna. Za sada je ovaj i ovakav Vincero d'Oro Bugatti Veyron unikat, ali dečki iz Mansoryja nemaju ništa protiv velikoserijske proizvodnje.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (6 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Mikrovalna sve uništi!
Bojanke za (veliku) djecu
Lignjasto posuđe stiže
Abeceda u pokretu
On je 1 svi ostali 0
Pekač za mini pite!
Borba za dobra jaja
Ilustrirane knjige
Koliko je sati? -10, sunčano.
Pustinjska čokolada
Umjetnost kretanja
Rođendanska osmosmjerka
Pravo Gricni surfanje
Atomska gljiva
Volim kad me gaze!

Gricni kategoriju