Od kišice do pljuska

Od kišice do pljuska

Kažu da samo posebni ljudi znaju uživati u svakoj kapi kiše, a ostali jednostavno pokisnu. Ako ste od onih koji posebno vole šetnje uz kišu, a ne želite da vam se gel za kosu cijedi u oči, razmislite o ovom novom pomagalu...

Riječ je naravno o kišobranu, a tvrdnja iz uvoda se radi o novom pomagalu je čista podvala i laž od strane pokvarenog Gricni člana! (Kako smo vas prevarili za prvi april.) Nemojte strahovati da je ova lukava podvala tek uvod u dosadni tekst o tome kako je kišobran postojao u identičnom obliku još u starom Egiptu i Kini. Ovo nije članak o njegovoj prošlosti, već o njegovoj budućnosti. Donosimo vam niz raznovrsnih ideja, koje su primjenjive kod proizvodnje futurističkih kišobrana.
internet kišobran
Ok, možda je izvedivo, ali upitno je koliko je zbilja potrebno. Internet kišobran je zamisao dizajnerskog dvojca iz Japana Takashija Matsumota i Shoa Hashimota. Oni su primjetili kako je materijal koji se koristi za proizvodnju kišobrana vrlo sličan projektorskom platnu te su zamislili Pileus Internet Kišobran. Pileus je kišobran koji uključuje prijenosni PC i projektor, kako bi se uz sklanjanje od kiše mogao prikazivati i internetski sadržaj. Dok vi pjevate na kiši, Pileus može prikazivati youtube filmiće ili tražiti nove članke na Gricniju... Nemojte se preuranjeno veseliti ovom kišobranu jer je još u fazi prototipa.
senzibilni kišobran
Često ta dosadna kiša u dosluhu s vjetrom odluči mijenjati smjer. Ako vam se ne želite živcirati oko toga na koju stranu okrenuti kišobran, razmislite o Senz pametnom kišobranu. Ne koristi nikakvu visoku tehnologiju i ne potrga se na jakom vjetru kao tradicionalni kišobrani. Poput veksiloida u obliku čunja (...nismo ni mi znali da se to tako zove - pa prilažemo link) ovaj kišoran okreće svoj rep u smjeru vjetra i učinkovitije vas štiti od kiše.
kugla kišobran
Ako i s kišobranom koji sam mijenja smjer uspijete pokisnuti, predlažemo vam Superbrellu. Sastavljen od pet kišobrana, Superkišobran će vas zaštititi i od najtežih oblika "omiljene" vam padaline. Za ugodniju šetnju dizajneri su predvidili nekoliko vodonepropusnih vetilacijskih otvora. Ako niste zgodna trendy cura - poput ove na slici, očekujte da ćete izgledati kao velika lizalica.
oprezni kišobran
Dizajner Jooyoun Paek je možda bio uboden u oko kišobranom u prolazu kada je odlučio reći: ''Dosta!'' Kako bi riješio problem izmicanja pred naletima tuđih kišobrana u gužvi, ali i kako bi zaštitio nevine od svojeg platnenog pomagala, osmislio je Pristojni Kišobran. Kada se drugi pješak približava, jednostavno povučete konopac i nadstrešnica se skupi. Možda će vas neki drugi kišobran bolje zaštititi od kapljica kiše, ali će vas Pristojko zaštititi od porezotina i ozljeda - bravo Jooyoun!
mobilni kišobran

Svi smo to prošli. Hodate po kiši i borite se s kišobranom... U tom trenutku vam zazvoni mobitel. Da li ste u mogućnosti javiti se? Naravno, sve što vam treba je Bluetooth Kišobran. Drška ovog kišobrana sadrži ekran osjetljiv na dodir (popularni touchscreen) koji vam pokazuje tko vas zove te zvučnik i mikrofon koji vam omogućuju da komunicirate. Niti kiša više nije izgovor da se ne javite šefu!
kišobran za dvoje
Hodanje pod kišobranom u paru nije lak zadatak, a  rješenje stiže u obliku Tandema. Vrlo zgodna zamisao, no nekoliko stvari nam nije jasno... Kako se takav kišobran zatvara i što ako je jedna osoba viša od druge za 40 centimetara?!

Možda nije funkcionalan kao ostali na listi, ali svakako trebamo dodati Kišobran Oblak zbog njegovog veselog pristupa. Ovaj kišobran možda ne prikazuje filmiće ili prima pozive, ali je ideja hoda pod suhim oblakom za vrijeme proljetnog pljuska sasvim zgodna.
eko friendly
Ako nemate mjesta za mini-kišobran, ali imate "zeleno" srce, razmislite o Eco Brolly kišobranu. Riječ je o zgodnoj plastičnoj konstrukciji koja nudi mogućnost postavljanja novina kao trenutne zaštite od kiše. Ovaj eko-friendly koncept nudi mogućnost korištenja kišobrana ponovo i ponovo, a jedina mana mu je propusnost papira pri jačim padalinama.

Kišobran LaganeKapi radi nešto sasvim drugačije od ostalih kišobrana - on pretvara kapi kiše u svjetlo. Kako, pitate se? LaganeKapi imaju vodljivu membranu zvanu PDVF koja pretvara kinetičku energiju vode u padu u električnu energiju (u tragovima). Konceptualno, ova energija je dovoljna za napajanje LED diodica ispod platna kišobrana. Tako dok hodate po kiši stvarate dovoljno obnovljive energije za ovaj simpatičan stylish izgled.
hands free
Nubrella je naziv ovog jedinstvenog pomagala - hands-free zaštite od kiše. Možda ćete izgledati kao zvekan, ali ćete barem ostati suhi. Nubrella ima sistem vezanja okolo ramena, a to drži kišobran na mjestu po jakoj kiši i vjetru. Lagano se sklapa i posprema te je jednostavan za brzo otvaranje u slučaju potrebe. Za razliku od većine drugih kišobrana s liste - Nubrella je već u proizvodnji i prodaji.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.6 (21 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Evolucionarni kistovi
Vatrogasci na struju
Skupljam gumbe!
Muffini - trešnja - muffini
Borba za dobra jaja
Pljuca
Nuklearni lunapark
To nije obično majmuniranje
Gricni umjetnost - ubojica od sendviča
Tratinčica za WC
Čistoća je pola zdravlja - evo druge polovice
Peseki z stilom
Time to get Funkis
Od stoljeća sedmog
Najbolji avion od papira

Gricni kategoriju