Obucimo rekete

Obucimo rekete

Stol, mrežica, loptice i jednostavni reketi s drškom svi su rekviziti potrebni za stolni tenis od 1880-ih kada se počeo igrati. Ovaj provjereno dobar koncept nije loš, ali što ako postoji bolji?

Među svim nabrojanim rekvizitima za najpopularniju igru reketom (preko 300 milijuna igrača) ne nazire se dio opreme koji je spreman za mirovinu. Takvim pristupom nikada nećete dobiti radno mjesto u Brodmann Bladesu. Oni naime tvrde da su osmisli ingeniozno napredan reket bez drške, koji bi trebao zamijeniti dosadašnji. Prema navodima proizvođača, eliminacija drške te 'oblačenje' reketa na ruku učiniti će vas boljim igračem.

Svaki Broadmann Blade reket sastoji se od dvije plohe sa prorezom u sredini. Korištenje je vrlo jednostavno - umetnete dlan u reket, a palac kroz za to predviđen otvor te ga nosite poput rukavice.

Čemu sve to? Prema proizvođaču postoji nekoliko razloga. Prvenstveno zato što je udobnije koristiti ovakav reket od tradicionalnog, jer ne morate čvrsto držati dršku cijelo vrijeme. Osim toga, kažu, dobivate puno više povratnih informacija tijekom igre jer znate točno gdje i kako je loptica udarila reket. Osim navedenog trebali bi biti intuitivniji za korištenje, jer morate samo zamahnuti dlanom prema loptici, a ne i procjeniti u kojoj je visini i pod kojim kutem reket. Rezultat navedenih prednosti bi trebao biti u boljoj kontroli loptice, bržoj, lakšoj igri i superiornom bekhendu.


Broadmann Blades reketi još nisu odobreni za međunarodna natjecanja, iako su naišli na dobre reakcije prilikom prezentacije Internacionalnoj stolnoteniskoj federaciji te postoji solidna mogućnost da će biti odobreni u narednom razdoblju.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Globalna opasnost
Surf's up (there)
Različit kao jaje - jajetu
Moderno meso
Miris starih knjiga
Tehnološki san
Veličina je bitna
Žig sreće
Samoljepljiva umjetnost
Svemirsko putovanje za početnike
Blago njima - oni navijaju
Magnet za ključeve
Ruska podmornica na pedale
Brza hrana iz Japana
Vrlo naopako

Gricni kategoriju