Obiteljsko stablo

Obiteljsko stablo

Svi oni koji su ikada prikupljali podatke za vlastito obiteljsko stablo osjetili su radost otkrivanja imena vlastitih predaka, kao i prezimena drugih obitelji s kojima su se kroz povijest sklapale bračne veze.

Nije to lak posao, pogotovo ako u obitelji nemate nekog lucidnog starješinu koji pamti sva imena pa čak i nadimke ljudi koji su se rodili davno prije uvođenja jedinstvenog matičnog broja građana! Težina sastavljanja obiteljskog stabla ovisna je i o tome koliko duboko kopate po povijesti vlastite obitelji i koliko sitni detalji vas zanimaju. Naravno da bi bilo zgodno znati poneki detalj o svojim precima poput boje kose, stupnja obrazovanja ili radnog mjesta, no samo rijetki sretnici imaju fotografije obitelji nekoliko generacija unazad.

Obiteljsko stablo naziv je projekta kojim se bavi američki umjetnik Bobby Neel Adams. On fotografije direktnih potomaka (otac i sin; majka i kćer) spaja dočaravajući njihovu sličnost. Bježeći od bilo kakvog digitalnog oblika manipulacija fotografijom (kao što je Photoshop) - Adams odvojeno fotografira svaku osobu, a onda naknadno spaja njihove portrete jednostavnom tehnikom - poderi i zalijepi!
Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (9 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Ruska podmornica na pedale
Vanpansionska ponuda - 6. dio
Uzmi malo sira
Homo zmajus
Gravitacija u boji
Izgubljeni
Prvomajska parada
Vanpansionska ponuda - 2. dio
Limenka 2.0
Čajski pas
Živim u kontejneru
Naočale za samoobranu
Proširene markice
Svijetleći psi
Glas za čistu vodu!

Gricni kategoriju