Novi stari automobili

Novi stari automobili

Redizajn je dosta bitan u automobilskoj industriji. Na taj način proizvođači osvježavaju postojeće modele i čine ih privlačnijim potencijalnim kupcima. Mogu li u tome pretjerati?

Mogu! Pouku su izvukli proizvođači japanskih vozila (uglavnom Japanci) koji su u prošlosti znali toliko revno raditi na redizajnu da ste vozili "prošli model" prije nego što ste potrošili sve gorivo iz rezervoara. To naravno nije obradovalo kupce, pa su japanci odlučili zaposliti osobu s ovih prostora da im bude voditelj dizajnerskog odjela. Predano radeći na pripremi novih dizajnerskih smjernica matične kuće "naše gore list" japanskim je pčelicama-radilicama demonstrirao svu raskoš talenta spajanja državnih i vjerskih blagdana, traženja slobodnih dana radi preseljenja i posjete rodbini. Kombinacijskom analitikom sveo je broj svojih radnih dana na 99 godišnje pa su i novi modeli počeli manje ekspresno izlaziti s proizvodnih linija. Kupci sretni, šefovi sretni, japanski radnici u čudu!

Predani rad voditelja

Naravno da je dio ove priče fiktivan, ali teško ćete vidjeti da u današnje doba proizvođač predstavi potpuno novi model za manje od 5 godina. Hrpa radnih sati koji uključuju testiranja, implementaciju novih sustava u proizvodnju, a u konačnici i uložena znatna financijska sredstva nisu nešto što je zanemarivo. Zato bi ljubitelji automobila mogli pomalo rogoboriti protiv manjka hrabrosti prilikom kreiranja novih vozila, koja su sve sličnija i predhodniku, ali i izravnim konkurentima. Naravno, ne doslovno - to rade Kinezi, ali nema više one smjelosti koja se osjetila u 70-im i 80-im godinama prošlog stoljeća. Ako ništa drugo - barem nam ostaje mogućnost konceptualnog redizajna i to DO EKSTREMA ako poželimo. U prilog toj tvrdnji predstavljamo cijeli set automobila koji su mrvicu prerađeni u odnosu na njihove "normalne" inačice koje možete svaki dan susresti na prometnicama. Prepoznajete li "korijene" ovih vozila?

Nevjerovatno je kako nekim od prikazanih modela obrnuti pogled na vožnju ne smeta da i dalje budu predmet želja ljubitelja automobila, zar ne?

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 3.5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Wilhelm News
Priprema, pozor...
Nuklearni lunapark
Kapljica hopsica
Gameri su posebna sorta
Traže se bedasti i jaki
Opasno opasna sova - Drakula
Kad voda dođe do grla
Kako van?
Cvrčkolada
Vrijeme Antun Tuna
Time to get Funkis
Život s ''mrtvim puhalom''
Vanpansionska ponuda - 2. dio
Kaleidoskopski radni dan

Gricni kategoriju