Noćne aktivnosti

Noćne aktivnosti

Svaki trkač, biciklist, roler ili jednostavno šetač barem se jednom našao u situaciji kada je jedva izbjegao nalet vozila. Nekad nije u redu okriviti niti vozača jer umor i slaba vidljivost rade svoje...

   Protiv umora najbolje je konzumirati san i/ili kavu (svaki dan nakon jela - preporučuje dr. Gricni), a što se tiče osvjetljenosti mogućnosti su različite. Od izbjegavanja kretanja u uvjetima slabe vidljivosti preko postavljanja onih reflektirajućih traka na obuću/odjeću pa do nošenja baterijskih svjetiljki. Sve je to mudra ideja, ali najčešće sva navedena rješenja smanjuju ugodu aktivnosti kojom se bavimo. Dizajner Jeffrey S. Engelhardt došao je na ideju podizanja sigurnosnih standarda pomoću osvjetljene odjeće. Njegov prijedlog se zove NR4 illuminated apparel te na brilijantan način donosi svjetlost u svakodnevnu aktivnost. Majica NR4 je opremljena elektro-luminiscentnim žicama koje su savitljive i lagane, a energiju crpe iz punjive baterije. Kada na to dodamo činjenicu da je majica izrađena od rastezljive tkanine koja upija vlagu (odnosno odvodi je od tijela), dalo bi se zaključiti da je kombinacija gotovo idealna za sport i razonodu na otvorenom. Marljivi i dosjetljivi Jeffrey trenutno radi na prototipu te se nadamo da će ga proizvođači sportske opreme shvatiti ozbiljno.

Trkački trening ili šetnja Rexa kasno navečer više ne mora biti rizik! (Ok, mora dok NR4 ne stigne na police prodavaonica sportske opreme.) Budite strpljivi i pažljivi.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (6 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Koliko zona - toliko vrijediš
TinyWrite? Oh, da!
Svi sastojci zanimljive priče
Lagan kao pero
Nebeski skok
Šal na 25 načina
Zemlja divova
Vidjeli smo sve!
Uzmi malo sira
Baterija na navijanje
Djelomično oblačno
Za bandite i one koji se tako osjećaju
Ulični heroji!
Info Ninja
Parkour biciklijada!

Gricni kategoriju