Nije antena nego sic

Nije antena nego sic

Točno tako, ovdje nije riječ o "ribljoj kosti", nego o sjedalu za bicikl nove generacije. Ne nalikuje ničem dosad viđenom, što ga stavlja u kategoriju bez prave konkurencije.

Potpuno neobičan proizvod poput Manta sjedala može ili brzinom munje pasti u zaborav ili preuzeti primat među sličnim proizvodima. Sigurno je samo jedno - Manta je zamišljena i izrađena s namjerom da nam pruži toliko traženu potporu u životu (odnosno bicikliranju). Osim činjenice da ćete privlačiti više zgroženo-zabezeknutih pogleda od šnicle na vegan-partyju, sve drugo bi trebalo biti tip-top. Prednost broj 1 pred klasičnim biciklističkim sicem je svakako to što Manta NE STVARA bolne grimase za vrijeme druge proljetne vožnje. Ne pravite se kao da ne znate o čemu je riječ - prva vožnja u sezoni je super, divna i zabavna, ali druga je popraćena bolovima i trncima na mjestima koja sad nećemo spominjati. Ok, s vremenom se čovjek na svašta navikne, ali sumnjamo da moto "Što te ne ubije - ojača te" treba koristiti za baš sve aktivnosti u životu...

Manta sjedala umjesto tradicionalnih krutih formi donose nekoliko pomičnih elemenata koji se pomiču duž centralne osi, prateći pokrete vozačevih nogu. Misao vodilja koja se provlači kroz dizajn ovog proizvoda je smanjivanje pritiska na vozačev perineum (posebice pudendalne krvne žile, prostatu i pridružene živce), što može zvučati pomalo stručno i dosadno, ali takva može biti i liječnička dijagnoza kod onih koji rade velike kilometraže na biciklu s neodgovarajućim sjedalom. Također se naglašava da je površina koja pruža potporu tri do četiri puta veća od one na klasičnim sjedalima, što dodatno doprinosi pravilnijoj raspodjeli težine te dodatno smanjuje točke s visokim pritiskom. Dodatna pogodnost je i bolja ventilacija prislonjenog dijela tijela (izuzetno smo maštoviti u prikrivanju točnog naziva pozadine, zar ne?) što može biti samo bonus.

Manta sjedalo dolazi u dvije varijacije: za vozače male težine (9 elemenata) i one koji su ljubitelji Gricnija sa i bez .com (13 elemenata). Cijena je cca 78£.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (6 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Meka i paperjasta
Duh prošlosti
Wilhelm News
Nova mobilnost
Koliko otključaja na sat?
Drago mi je da sam vas downloadao
Skupljam gumbe!
Žica za glazbu
Kaleidoskopski radni dan
Mozaik fotografije
Srebro i zlato
Ne diraj MEDU dok spava
Tigar i zmaj (čitaj: puran)
Glavna faca i na kopnu i na moru
To the Batmobile

Gricni kategoriju