Najsmrtonosniji poslovi

Najsmrtonosniji poslovi

"Amerika nije rad i znoj" pjevala je nekad AZRA, ali osim "Holivuda i Frenki boja" postoji i ona radna strana Amerike. Među svim fenomenalno-najboljim poslovima koji se tamo nude, odabrali smo one statistički najsmrtonosnije. Bombaši samoubojice nisu uključeni!

10. POLICAJCI
policija
Da bi se postalo policajcem u Americi, potrebno je biti u solidnoj formi i naravno, završiti policijsku akademiju. Prosječna godišnja plaća iznosi 52,810$, a stopa smrtnosti iznosi 21 na 100,000. Nismo sigurni broji li se i gušenje u krafni jer bi po onom što smo vidjeli u filmovima broj mogao biti i veći.

9. SMETLARI
smetlarski kamion
Što se škole tiče, bolje ju je ne imati nego imati... Barem u ovoj struci. Sva praksa koja je potrebna skupi se prvim metenjem ceste ili pražnjenjem kante. Za plaću od 32,790$ godišnje i stopu smrtnosti od čak 23 borga na 100,000, nije poželjno zanimanje.

8. VOZAČI KAMIONA
kamion u ledu
Ako nekom u Americi nije lako, onda je to svakako kamionđijama. Ne samo da su danima na cesti po svakojakim uvjetima, nego im još ta pokvarena vlada podigne cijenu nafte (u Americi je nafta duplo jeftinija nego kod nas)! Osim vozačke dozvole za kamione, potrebno im je i puno treninga te 1-2 godine propisanih programa. Zarađuju 38,720$ po godini, a pogine ih 26 na svakih 100,000.

7. ELEKTRIČARI
elektra
U ovom istraživanju fokus je na električarima koji rade na banderama, tzv. visokonaponašima. Možda padnu sa stupa, a možda i diraju žice mokrim rukama... Bilo kako bilo, plaća im je 54,300$, a stopa smrtnosti 29 na 100,000.

7. KROVOPOKRIVAČI
krovopokrivač
Oni jednostavno ne razumiju onaj balkanski način slaganja krova - pozvati sve prijatelje, susjede, rodbinu i sklepati krov u jedno kotlovinasto popodne. Njihovi radnici moraju imati završenu školu i 3-godišnju praksu. S godišnjom plaćom od 37,430$ i 29 smrti na 100,000, na našoj ljestvici dijele 4.mjesto s električarima.

5. RANČERI
rancer
Rad, rad i samo rad. Škola nije potrebna, ako ste spremni zaprljati ruke. Možete se nadati da nećete biti među 38 stradalih u ovom teškom zanimanju. Što se plaće tiče, 49,140$ godišnje zaliječi sve žuljeve!

4. VARIOCI
radnici
Ako ova slika ne govori dovoljno o opasnosti vezanoj uz tu profesiju, onda možda statistički podatak od 46 poginulih na kvotu sve pojašnjava. Da bi se postalo punokrvnim variocem, potrebno je odraditi 3-4 godine prakse, a za to se dobije 47,170$ godišnje.

3. PILOTI
pilotek
Završeni fakultet, iskustvo letenja, umirujući glas i otpornost na visine potrebni su da bi se postalo pilotom. Smrtnost od 67 piloteka na 100,000 nimalo nas ne potiče na let do Londona. No, zarada od 119,750$ godišnje mogla bi natjerati i one najstrašljivije u nebeske visine, pogotovo ako su stjuardese obučene u plavo ;)

2. DRVOSJEČE
drveki
Kada se ovako zgodno poslože, nije ni čudo da smrtnost iznosi ogromnih 86... Još jedan uzrok tome je i topli rum uz gablec. Plaća od 32,900$ godišnje ne pokrije ni cijenu flastera za žuljeve. Što se škole tiče - treba bit jak i plećat!

1. RIBARI
ribari
Kad vidite brojku od 112 poginulih ribeka na 100,000 i to za smrdljivih 28,460$ godišnje, dođe vam da se sažalite nad njima. Moraš raditi u tako opasnom okruženju i još ti ruke stalno smrde po ribi? Nekim ljudima stvarno nije lako.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (17 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Napunite na 200!
Kreativna vaza
Kao u crtiću!
Nema predaje
Privlačenje pogleda
Zgradice
Zamjena odjeće - prije i poslije
Oglas na mjestu
Sexy kupus
Glas za čistu vodu!
Lignjasto posuđe stiže
Umjetnost kretanja
Vozimo li pogrešno?
1,2,3,4 Izgubljeni! Ima nas još...
Zeleni auti

Gricni kategoriju