Najljepši laptop na svijetu

Najljepši laptop na svijetu

Oduševite se tehnologijom sutrašnjice! Zaradite novce danas da ih možete potrošiti sutra ili kad god stigne na police dućana informatičke opreme...

Gdje leži veći dio uspjeha prenosivih računala, odnosno njihova "pobjeda" nad stolnim računalima? Sve možemo sabrati u pet bitnih točaka: mobilnost, mobilnost, mobilnost, smanjene dimenzije i lijep izgled. E, sad... što ako dođe neki novi izazivač u ring? Što ako je mobilnost njegovo srednje ime? Što ako je toliko cool da će budući vlasnici patiti od ozeblina? Ništa osobito, tražit ćemo od Jure Stublića da otpjeva: "Danas sam bacio laptop kroz prozor - razbio se u tisuću komada...". Uistinu, u zadnje vrijeme primjetan je trend smartphonea dovoljno malih da ih se može ponijeti bilo gdje, a dovoljno upotrebljivih i za ozbiljne projekte. Njihov nedostatak (u odnosu na laptope) je ipak određeno ograničenje u ergonomiji, jednostavnosti rada, veličini ekrana i sl. To nikako nije zaustavilo dizajnera lijepih stvari Jakub ZáhoÅ™ da osmisli ovo jedinstveno računalo osobito po tome što ga se može koristiti gdje god možemo pronaći staklenu površinu!

Princip je jednostavniji od mazanja pekmeza na toast - priljepimo uređaj na staklenu površinu, ostavimo ga par trenutaka da odskenira površinu te odredi njenu veličinu i oblik i to je to! S točnim parametrima računalo budućnosti projicira svoj zaslon na staklo zajedno sa sustavom za unos podataka osjetljivim na dodir.

Koncept će dobro doći za projekcije slika, filmova ili prezentacija gotovo bez ograničenja. (Zamislite kako držite poslovnu prezentaciju na zaslonu iza kojeg se krije pola litre točenog osvježenja s aromom hmelja!) Najveći problem kod novog računalnog sustava zasigurno će biti kondenzat koji će klizati niz ekran za vrućeg ljetnog dana. Osim ovog nedostatka, uređaj ima brojne prednosti nad old school laptopom jer gabariti njegovog zaslona nisu ograničeni fiksnim okvirom, a u isto je vrijeme puno praktičniji (čitaj: manji) prilikom rukovanja od klasičnih projektora. Živi bili pa probali!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Vinom do umjetnosti!
Homo zmajus
Prije nego što umrem...
Baloni od sapunice
Garia 2+2
Traže se bedasti i jaki
Alma
Hibridni pedalaš
Kamen po kamen
Bljuć bljuć
Klic-dog-klac
Pustimo vjetrove (da rade za nas)
Zdrav, fit i šminka prijevoz
Protector tricikl za žene i djecu
Tko Je Zapravo Chuck Norris?

Gricni kategoriju