Najduži strip na svijetu

Najduži strip na svijetu

Svim ljubiteljima devete umjetnosti donosimo pravu poslasticu! Od uobičajenog stripa razlikuje se jedino po tome što se stranice ne listaju, već jednostavno trebate prošetati do sljedećeg crteža!

Mjesto radnje: obala rijeke Rhone, Lyon, Francuska. Vrijeme radnje: subota, 28. svibnja 2011. Glavni likovi: polaznici škole crtanja ''Emile Cohl'' iz Lyona!

Radovi na najdužem stripu na svijetu započeli su već u petak navečer pod budnim okom profesora iz spomenute škole crtanja. Učenicima je podijeljeno 1000 plakata veličine 1x1 metar, a čitav posao morao je biti dovršen u roku od 24 sata kako bi ušli u slavnu Guinessovu knjigu rekorda. I uspjeli su! U subotu je 1000 metara obale rijeke Rhone krasio najduži strip na svijetu! Oduševljeni prolaznici u ovoj su neobičnoj izložbi mogli uživati do večernjih sati u nedjelju kada je strip rastavljen. Ako ste se uplašili da je sve završilo u smeću, možete biti mirni. Svaki crtež pažljivo je skeniran s namjerom da se cijeli strip objavi u albumu. U međuvremenu na službenim stranicama stripa možete i prelistati kompletni strip u digitalnom obliku!

Zanimljivo je da je ukupna težina 1000 plakata koji se se koristili u izradi stripa čak 800 kilograma te da je na crtanje potrošeno 250 markera! Također, strip sadrži isključivo crteže bez teksta zbog čega je lako razumljiv svima!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Munjeviti Gricko
Star Trek opera
Hranjiva odjeća
Ukrasi za kablove
Miris starih knjiga
Sviraj Miško
Kluuuuuuuuuuuuuupa!
Kockasta matrica
Signalizira geeka u blizini
Mogao bih pojesti konja!
Drag race od 1,5 milijuna $!
Baš bi rado malo gricnuli!
Kamene kuće
Meka i paperjasta
V8 peglica

Gricni kategoriju