Mikroskopska cuga

Mikroskopska cuga

Stručnjaci ističu da je alkohol u malim količinama zdrav te da ne predstavlja nikakvu prijetnju po zdravlje. Pitanje je: Koliko male količine su prihvatljive?

Krenimo od početka. Male količine? Mikroskopski sitne čestice naših omiljenih pića? Osim što smo sigurni da nas neće opiti, možemo provjeriti je li nam netko nešto ubacio u piće. Ako vas niti jedna od ove dvije alkoholne funkcije ne zanima (jer volite alkohol ko' brata rođenog), barem priznajte da se radi o izuzetno zanimljivim i umjetnički hvalevrijednim dosezima. Na zidu svakog pravog "društvenog čovjeka" trebao bi visiti barem po jedan egzemplar omiljenog napitka prikazan mikroskopski detaljnim prikazom.

English Oatmeal Stout

Whiskey

Gin

Tražeći nove načine prikupljanja sredstava za svoje sveučilište (čudno, mogli su samo povisiti školarinu), Michael Davidson odlučio je pored "ozbiljnih" snimaka putem mikroskopa napraviti i ovakve "neozbiljne". Kako ih radi? Princip je jednostavan - pipetom se uzima uzorak pića (samo kap) te se polaže na predmetno stakalce koje se čuva u zrakonepropusnoj kutijici dok se potpuno ne osuši (i kristalizira). Zatim slijedi mikroskopiranje (klasični svjetlosni mikroskop povezan s fotoaparatom) i uz njega vezan foto-session. Modeli su sve odreda takvi da nam čine život ljepšim neovisno o agregatnom stanju. Prekrasne fotografije samo su logičan slijed prolaska polarizirane svjetlosti kroz njihove kristale.

White Russian

Tequila

Pina Colada

American Amber Ale

Scotch

Vodka Tonic

Japanese Rice Lager

English Pure Brewed Lager

Japanese Dry Lager

Champagne

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (5 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Pink Panther sat
Sjednite u "Fiore"
Solarno-sklopivo
Koliko je ping-pong loptica potrebno?
Pljuca
Ma daj odrasti
Geni kameni
Laptop za borbu protiv ljubomornih i zavidnih
Konferencijski ping-pong stol
Super-Trooper odmorko
Putuješ, a gospoduješ!
Bangalore
The Fantastic Flying Books of Mr. Morris Lessmore
Vrijeme vinila - sviraj miško!
Baterije vječnosti

Gricni kategoriju