Mama ti patka, gusko jedna!

Mama ti patka, gusko jedna!

Ako su vam ikada rekli da se gegate kao patka, sigurno vas stres prouzrokovan tom uvredom desetljećima tjera na promišljanje načina na koji se krećete, ali i na oprez pri kupovini obuće.

Možda je obuća u potpunosti "patkolike" izvedbe pravo rješenje za sve koji se pomalo gegaju dok koračaju životnim stazama. Da ste ranije bili upoznati s postolarskim djelovanjem gospodina Tetsuya Uenobe iz dalekog Japana, možda bi ste na zajedljiv komentar jednostavno slegnuli ramenima i odvratili: "Znam, takve su cipele..." ili kratko "Kvak!".

Obuća u potpunosti "patkolike" izvedbe

Spomenuti postolar nije oduvijek baratao vještinom izrade obuće, ali se kroz rad na pripremi kataloga muške mode susretao s brojnim dizajnerima i/ili obrtnicima. Očito ga je pritom dohvatio nekakav "virus cipelis" (pod time ne mislimo na onu zelenkastu izmaglicu koja nastaje kada se izuju cipele nakon napornog radnog dana) te je 1999. godine odlučio reći zbogom dotadašnjim poslodavcima te upisati London College of Fashion kako bi studirao dizajn obuće. Očito je da je bio redovit na predavanjima (i malo manje redovit na studentskim tulumima) jer se 2003. godine s diplomom u ruci vratio u Japan gdje je pokrenuo vlastitu robnu marku UENOBE.

Zaljubljenost u cipele do danas ne jenjava kod mladog Tetsuya te on svaki par izrađuje ručno, a rezultati su uistinu osobiti. Patkolike cipele samo su dio postolarsko-umjetničkog izričaja, ali među modelima njegove robne marke mogu se naći cipele i za nešto suzdržanije dame i gospodu. Namjerno smo u prvi plan stavili modele koji vas mogu zaštititi od uvreda kolega hodača, ali ako niti to ne pomaže jedina institucija kojoj se možete obratiti je Ministarstvo smješnog hoda. Podsjetite se na legendarni skeč.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (8 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Preskoči uže, a ne obrok
Živim u kontejneru
Volim kad me gaze!
Gospodin piksel
Muzika u glavi
Skrivena kamera
Sportske grickalice
Cyborg R.A.T.
Bat(man)ova nastamba
Tigar i zmaj (čitaj: puran)
Brod na pedale
Skriveni u kocki
Trepavice za aute
Slika ili fotka?
Pepeo pepelu

Gricni kategoriju