Little Wonder

Little Wonder

Lijepo je odijelo baš poput lijepo obojanih zidova stana - u početku samo po sebi dostatno, no ubrzo postaje dosadno i jednolično pa vješamo slike kako bi osvježili stvari i unijeli novi život!

Baš kao što se zidovi mogu osvježiti pomoću slika i ljudi se mogu "podići" uz pomoć nakita. Najstariji pronađeni nakit datira od prije 75,000 godina, a pronađen je u špilji Blombos (Južna Afrika). Bile su to puževe kućice urešene apstraktnim gravurama koje su jasni pokazatelj čovjekove težnje ka lijepom. Kroz povijest su baš sve civilizacije, čak i one iz najudaljenijih kutaka svijeta, imale neki oblik nakita. Njime se često prikazivao status, a nosili su ga i muškarci i žene.

Gricni Offline ide dalje, a nakon glazbe i zdravlja na redu je ljepota. Predstavit ćemo vam radove mlade splitske umjetnice koji će vas sigurno zainteresirati. Inače diplomirana talijanistica i povjesničarka umjetnosti, Selma Štrkljević relativno je novo ime na umjetničkoj sceni. U slobodno vrijeme - kad ne predaje u školi stranih jezika, izrađuje svoja mala čuda od tkanine, konopa, čipke i kože s raznim dodacima. Baš kao i sve najbolje stvari, njene su rukotvorine preko noći postale hit! Razlog možda leži i u tome što je Selma svojim nakitom u potpunosti pogodila stil nakita kakav se može vidjeti primjerice kod poznatih dizajnerskih marki poput Christiana Diora, odnosno u skladu je s modnim trendovima 2011. godine!

Nakit koji izrađuje zove se Little Wonder, a nakon odličnih reakcija, krenule su i prve narudžbe. Njezine serije nakita najčešće nose ime po nekom filmu ili pjesmi, kao naprimjer prepoznatljive ogrlice La bambola, Indian summer ili Cloudbusting. Broj obožavatelja željnih unikatnog nakita iz dana u dan raste pa ih se tako na Facebook profilu Little Wondera skupilo preko tisuću. Little Wonder čine prvenstveno statement ogrlice koje su zapravo hit ove godine u modnoj industriji. Selma je skromna pa kaže da ju je uspjeh njenog nakita iznenadio, no nama se čini da joj je s ovakvim talentom uspjeh bio osiguran! Također je zanimljivo da je s izradom nakita započela tek u srpnju 2010. godine na sestrin nagovor (Bravo seka!), a složit ćete se da njene rukotvorine izgledaju kao rad iskusnog majstora! Za sebe kaže da inspiraciju traži u umjetnosti, putovanjima i modi, a ističe da posebno voli kavu i (naravno) sir!

Pošto i sama svakodnevno čita Gricnijeve članke, odlučila je ovim putem nekome od naših čitatelja pokloniti jednu svoju ogrlicu iz serije Atomic! Sve detalje o tome možete saznati na Gricnijevom Facebook profilu! Selmu osim na Facebooku možete kontaktirati i pomoću e-maila littlewondernakit@gmail.com, a više o nadolazećim umjetninama možete saznati na i službenoj stranici Little Wonder nakita.

Najviše sreće u izvlačenju iz šešira ovog je puta imala Anica Mirosavljević! Čestitamo i nadamo se da će uživati u svojoj novoj Little Wonder ogrlici! Svima ostalima zahvaljujemo na sudjelovanju! Čitajte nas i dalje jer ćemo neke od Vas uskoro razveseliti novim Gricni poklonima!


Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (27 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Majka te rodila!
Ružičasto jezero
Privlačenje pogleda
Obucimo rekete
Naoružan za svakodnevnicu
Boje u mlijeku
Vatromet nesposobnosti
Izgubljeni u knjizi
Čokoladni junaci
Gle onog konja na biciklu!
Kaleidoskopski radni dan
Kokoš ili jaje?
Chuck Norris vs Leonidas
Topli prsti online
Početak jednog divnog prijateljstva

Gricni kategoriju