Little Wonder

Little Wonder

Lijepo je odijelo baš poput lijepo obojanih zidova stana - u početku samo po sebi dostatno, no ubrzo postaje dosadno i jednolično pa vješamo slike kako bi osvježili stvari i unijeli novi život!

Baš kao što se zidovi mogu osvježiti pomoću slika i ljudi se mogu "podići" uz pomoć nakita. Najstariji pronađeni nakit datira od prije 75,000 godina, a pronađen je u špilji Blombos (Južna Afrika). Bile su to puževe kućice urešene apstraktnim gravurama koje su jasni pokazatelj čovjekove težnje ka lijepom. Kroz povijest su baš sve civilizacije, čak i one iz najudaljenijih kutaka svijeta, imale neki oblik nakita. Njime se često prikazivao status, a nosili su ga i muškarci i žene.

Gricni Offline ide dalje, a nakon glazbe i zdravlja na redu je ljepota. Predstavit ćemo vam radove mlade splitske umjetnice koji će vas sigurno zainteresirati. Inače diplomirana talijanistica i povjesničarka umjetnosti, Selma Štrkljević relativno je novo ime na umjetničkoj sceni. U slobodno vrijeme - kad ne predaje u školi stranih jezika, izrađuje svoja mala čuda od tkanine, konopa, čipke i kože s raznim dodacima. Baš kao i sve najbolje stvari, njene su rukotvorine preko noći postale hit! Razlog možda leži i u tome što je Selma svojim nakitom u potpunosti pogodila stil nakita kakav se može vidjeti primjerice kod poznatih dizajnerskih marki poput Christiana Diora, odnosno u skladu je s modnim trendovima 2011. godine!

Nakit koji izrađuje zove se Little Wonder, a nakon odličnih reakcija, krenule su i prve narudžbe. Njezine serije nakita najčešće nose ime po nekom filmu ili pjesmi, kao naprimjer prepoznatljive ogrlice La bambola, Indian summer ili Cloudbusting. Broj obožavatelja željnih unikatnog nakita iz dana u dan raste pa ih se tako na Facebook profilu Little Wondera skupilo preko tisuću. Little Wonder čine prvenstveno statement ogrlice koje su zapravo hit ove godine u modnoj industriji. Selma je skromna pa kaže da ju je uspjeh njenog nakita iznenadio, no nama se čini da joj je s ovakvim talentom uspjeh bio osiguran! Također je zanimljivo da je s izradom nakita započela tek u srpnju 2010. godine na sestrin nagovor (Bravo seka!), a složit ćete se da njene rukotvorine izgledaju kao rad iskusnog majstora! Za sebe kaže da inspiraciju traži u umjetnosti, putovanjima i modi, a ističe da posebno voli kavu i (naravno) sir!

Pošto i sama svakodnevno čita Gricnijeve članke, odlučila je ovim putem nekome od naših čitatelja pokloniti jednu svoju ogrlicu iz serije Atomic! Sve detalje o tome možete saznati na Gricnijevom Facebook profilu! Selmu osim na Facebooku možete kontaktirati i pomoću e-maila littlewondernakit@gmail.com, a više o nadolazećim umjetninama možete saznati na i službenoj stranici Little Wonder nakita.

Najviše sreće u izvlačenju iz šešira ovog je puta imala Anica Mirosavljević! Čestitamo i nadamo se da će uživati u svojoj novoj Little Wonder ogrlici! Svima ostalima zahvaljujemo na sudjelovanju! Čitajte nas i dalje jer ćemo neke od Vas uskoro razveseliti novim Gricni poklonima!


Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (27 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Rubikova kocka
Naribaj čistoću!
Zaštita prava na sendvič
Držač za boce
LEDena janjetina
Električni Ferrari "Millenio"
Žabac ljepši od princa
Napiši UMJETNOST
Izvoli bitango
Pas ili mačka?
Špagetomjer
Stich USB ovlaživač
Glazbeni piktogrami
Ma daj odrasti
Daj otključaj majmune!

Gricni kategoriju