Kutijica za kutijice

Kutijica za kutijice

Globetrotter po naravi i Delboy Trotter po horoskopu? Fino. Zajednički nazivnik pronašao je Cornelius. Pogledajte ovaj domišljati razlomak za stanovanje on-the-go.

O vama ne treba trošiti e-tintu, dovoljno se i sami poznajete, a ako ne - vrijeme je da se zaputite na put samospoznaje. Naš i Corneliusov prijedlog je "bufalino" - kamper opremljen osnovnim potrebama jedne osobe (dakle ništa od izleta ukoliko ste podvojena ličnost).

Ovim projektom njemački industrijski dizajner Cornelius Comanns pokušao je ponuditi apsolutnu fleksibilnost tijekom svih faza putovanja. Minimalistička konstrukcija bazirana je na postojećoj Piaggio APE 50 trokolici koju je smatrao ekonomski dobrim ulogom za putnike-namjernike. Osim niske potrošnje goriva osnovni model ponudio je i motor, podvozje pa čak i karoseriju, a na Corneliusu je bilo "samo" da isplanira svaki kubični milimetar unutrašnjeg prostora.

Izjava majstora za maksimalno unutar minimalnog dovoljno govori o entuzijastičkom pristupu projektu: "Moj cilj bio je dati ljudima bolju mogućnost razumijevanja zemlje u kojoj se nalaze, odnosno samog okruženja i prevaljene udaljenosti. Vozilo za putovanje stalno je s vama kao svojevrsna baza, dok se istovremeno koristi za kretanje na opušten i spontan način.". 

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (6 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Slatke životinje
Ožujsko limun - osvježenje za većinu prigoda
Dječak sa žigicama
Nema predaje
Dnevna soba
Neki vrag
Moja Milena
Poznata njuška?
Zaključana ljubav
Rit-o-prekrivač
Primjenjena geografija
Rođendanska osmosmjerka
Render workout
Zaštita za prste
Nissan GT-R GT500

Gricni kategoriju