Kutijica za kutijice

Kutijica za kutijice

Globetrotter po naravi i Delboy Trotter po horoskopu? Fino. Zajednički nazivnik pronašao je Cornelius. Pogledajte ovaj domišljati razlomak za stanovanje on-the-go.

O vama ne treba trošiti e-tintu, dovoljno se i sami poznajete, a ako ne - vrijeme je da se zaputite na put samospoznaje. Naš i Corneliusov prijedlog je "bufalino" - kamper opremljen osnovnim potrebama jedne osobe (dakle ništa od izleta ukoliko ste podvojena ličnost).

Ovim projektom njemački industrijski dizajner Cornelius Comanns pokušao je ponuditi apsolutnu fleksibilnost tijekom svih faza putovanja. Minimalistička konstrukcija bazirana je na postojećoj Piaggio APE 50 trokolici koju je smatrao ekonomski dobrim ulogom za putnike-namjernike. Osim niske potrošnje goriva osnovni model ponudio je i motor, podvozje pa čak i karoseriju, a na Corneliusu je bilo "samo" da isplanira svaki kubični milimetar unutrašnjeg prostora.

Izjava majstora za maksimalno unutar minimalnog dovoljno govori o entuzijastičkom pristupu projektu: "Moj cilj bio je dati ljudima bolju mogućnost razumijevanja zemlje u kojoj se nalaze, odnosno samog okruženja i prevaljene udaljenosti. Vozilo za putovanje stalno je s vama kao svojevrsna baza, dok se istovremeno koristi za kretanje na opušten i spontan način.". 

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (6 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

U prvih 45 minuta 0 asistencija
Od stoljeća sedmog
Najčišći test osobnosti
Deus Ex Machina
Made in Japan
Zmijoljubac
Vinom do umjetnosti!
Prvomajska parada
Kad se male ruke slože!
Šampon s efektom
Duh prošlosti
Vanpansionska ponuda - 2. dio
DJ Drvodjelja
Prijatelji iz šume
Zidne naljepnice

Gricni kategoriju