Kokologija - Japanski test osobnosti

Kokologija - Japanski test osobnosti

Kokologija je simpatičan niz testova osobnosti nastalih u Japanu, a koji će vam na zabavan način reći nešto o vama samima! Naziv im dolazi od japanske riječi "kokoro" što znači "um" ili "duh".

Kreatori Kokologije su Tadahiko Nagao i Isamu Saito, a knjige o Kokologiji sastoje se od hipotetskih situacija koje su osmišljene kako bi otkrile aspekte vaše psihološke osobnosti! Upamtite da rezultati nisu nužno točni te kod odgovaranja na pitanja pokušajte jednostavno reći prvo što vam padne na pamet - ovo nije test vaše inteligencije, već test osobnosti!

U šetnji omiljenim šoping centrom u izlogu jedne trgovine s odjećom zapazite komad odjeće koji vas osvoji na prvi pogled. Odlučite ga probati te nakon presvlačenja provirite iz kabine kako biste se pogledali u ogledalo. Prodavačica slučajno primjeti kako:"Ovaj komad izgleda fenomenalno na vama!" Kako na to odgovorite?

A. Kažete joj točno što vam je na pameti:"Mora da se šalite. Ovo izgleda grozno na meni!"
B. Istaknete razlog zašto vam se ne sviđa isprobani outfit:"Ovratnik je preširok, a rukavi su nekakvi nabrani!"
C. Zanemarite komentar:"Hvala, ali mislim da ću još malo pronjuškati naokolo."
D. Prihvatite kompliment i kažete:"Stvarno tako mislite? U redu, onda ću ga valjda uzeti."
kokologija
Što to sve zapravo znači?
Vaša garderoba je izlog vas samih, a ljudi je uglavnom koriste kako bi naglasili svoje najbolje atribute. Način na koji biste reagirali na laskanje prodavačice otkriva aspekt razine vašeg samopouzdanja.

A. Ogledala ne lažu, a vi ste ponosni na svoj izgled. Nema šanse da dopustite prodavačici da vam pokvari izgled oko kojega ste se dugo trudili!

B. Možda ne izgledate savršeno cijelo vrijeme, ali odbijate da netko od vas radi bedaka. Dovoljno ste pametni da vidite svijet oko sebe točno kako izgleda i ne želite da vam netko laže! Vaš osobni stil je profinjen i osjetljiv, te ste skloni diskriminaciji.

C. Znate sebe samog i svjesni ste da je vaše iskustvo jedinstveno. Radite što vam je po volji i pustite da drugi rade, misle i govore što god ih je volja!

D. Još uvijek morate pronaći osjećaj ponosa u sebi. Uzmite vremena i budite iskreni prema sebi bez da drugi odlučuju umjesto vas!

______________________________________________________________________________________________________

Sviđa Vam se? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Zlatne krijesnice
Izumili vodu
Zeleni auti
Sira, putra, vrhnja, mleka, ...
Spasimo okoliš
Kapljica hopsica
Stolac - čovjekov najbolji prijatelj
Zdrav, fit i šminka prijevoz
Test osobnosti - četiri glavne karakterne osobine
Odmor za oči
Trkaće stolice
Svjetski doručak s Gricnijem
Opako
Zdravi plodovi
Kakva je bila proslava?

Gricni kategoriju