Kluuuuuuuuuuuuuupa!

Kluuuuuuuuuuuuuupa!

Nakon ugodne šetnje poslije ručka u novoj trenirci s placa želite još samo sjesti na klupu i nakratko odmoriti umorne nožice. No odjednom, kao da vam čitaju misli, ostali šetači bahato i uz pokvareni smiješak zauzimaju sve klupe na vidiku?! Mora da vam zavide na trenirci! Ne preostaje vam ništa drugo osim da negativnim vibracijama pokušate nekoga natjerati da ustane.

Sretnici iz gradića Littlehamptona u Velikoj Britaniji takvih problema nemaju! Naime, krajem srpnja  u ''promet'' je puštena klupa duga 324 metra! Klupa se proteže uz gradsku promenadu pružajući pogled na plažu. Eventualna monotonost zbog same dužine klupe uspješno je razbijena šarenim daskama, različitim vijugama i dvjema velikim petljama!

   

Zanimljivo je da je klupa napravljena od ''recikliranih'' dasaka nađenih na odlagalištima te od dijelova starih drvenih brana za učvršćivanje pješčane obale. Dvije trećine metalne potpore od nehrđajućeg čelika također su napravljene od recikliranih materijala. Ideja za klupu nastala je u nagrađivanoj dizajnerskoj tvrtki Studio Weave, a u njenoj su gradnji, koju su potpomogle brojne tvrtke i organizacije, sudjelovali i lokalni stanovnici svih uzrasta.

U planu je i produživanje klupe do nevjerojatnih 621m čime bi kapacitet klupe bio oko 800 sjedećih mjesta! Ukoliko se produživanje realizira, Littlehamptonu se smiješi ulazak u Guinessovu knjigu rekorda u kojoj prvo mjesto trenutno drži klupa duga 613,13m koja se nalazi u Poljskoj.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (8 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Tako prirodno!
Novinski izvanzemaljac
ROBot (čovjekov najbolji prijatelj)
Kako bit' fit?
Vanpansionska ponuda - 6. dio
Daj zamisli!
Pec!
Naoštrimo noževe, posadimo trnje
Prošećimo dugom!
Čovjek - lijevak
Leteći (voden)konj
Glavna faca i na kopnu i na moru
Frizura za (čvrgu) prvaka!
Susjedi iz noćne more
Duhovi napadaju TV

Gricni kategoriju