Kluuuuuuuuuuuuuupa!

Kluuuuuuuuuuuuuupa!

Nakon ugodne šetnje poslije ručka u novoj trenirci s placa želite još samo sjesti na klupu i nakratko odmoriti umorne nožice. No odjednom, kao da vam čitaju misli, ostali šetači bahato i uz pokvareni smiješak zauzimaju sve klupe na vidiku?! Mora da vam zavide na trenirci! Ne preostaje vam ništa drugo osim da negativnim vibracijama pokušate nekoga natjerati da ustane.

Sretnici iz gradića Littlehamptona u Velikoj Britaniji takvih problema nemaju! Naime, krajem srpnja  u ''promet'' je puštena klupa duga 324 metra! Klupa se proteže uz gradsku promenadu pružajući pogled na plažu. Eventualna monotonost zbog same dužine klupe uspješno je razbijena šarenim daskama, različitim vijugama i dvjema velikim petljama!

   

Zanimljivo je da je klupa napravljena od ''recikliranih'' dasaka nađenih na odlagalištima te od dijelova starih drvenih brana za učvršćivanje pješčane obale. Dvije trećine metalne potpore od nehrđajućeg čelika također su napravljene od recikliranih materijala. Ideja za klupu nastala je u nagrađivanoj dizajnerskoj tvrtki Studio Weave, a u njenoj su gradnji, koju su potpomogle brojne tvrtke i organizacije, sudjelovali i lokalni stanovnici svih uzrasta.

U planu je i produživanje klupe do nevjerojatnih 621m čime bi kapacitet klupe bio oko 800 sjedećih mjesta! Ukoliko se produživanje realizira, Littlehamptonu se smiješi ulazak u Guinessovu knjigu rekorda u kojoj prvo mjesto trenutno drži klupa duga 613,13m koja se nalazi u Poljskoj.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (8 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Čoko crv
Koka, idi doma!
Olovke od papira
Obiteljsko stablo
Igla i konac
Vrućeg (kineskog) krumpira
Topli obrok u vožnji
Novi stari automobili
Pustimo vjetrove (da rade za nas)
Gutljaj po gutljaj
Priprema, pozor...
Glavna faca i na kopnu i na moru
Briješ! (najskuplji brijaći aparat na svijetu)
Gle onog konja na biciklu!
Ledenije nego u JAR-u

Gricni kategoriju