Karting na mlazni pogon

Karting na mlazni pogon

Sve veća popularnost go-karta tj. karting natjecanja može otići i u ekstreme. Ne samo da ćete u školi ili na poslu mutnog pogleda razmišljati o idealnoj putanji kroz zavoj broj 6, nego vas možda zaposjedne duh legendarnog Đure E. Kojotovskog! Sve detalje potražite u članku.

Đuro E. Kojotovski, još znan i kao "Genijalac", oduševljava nas svojim dosjetkama u vidu A.C.M.E. svaštarija smišljenih s namjerom da konačno uhvati Pticu Trkačicu. Jedna u nizu je i A.C.M.E. karting na mlazni pogon. Sigurnost korištenja je tradicionalno upitna, ali je zato brzina zagarantirana. Kako se točno manifestira odrastanje uz zgode i nezgode junaka iz ovog popularnog crtanog klasika, najbolje nam može odgovoriti Seth Kettleman. Zašto baš on? Seth je spojio nespojivo u svom projektu zvanom ''Karting na mlazni pogon''.

Zvuči papreno, a navodno je to samo pola odgovora. Druga polovica stoji u tehničkim podacima ovog bolida, a oni govore da je cijeli go-kart toliko lagan da kada Boeingova 502-7 plinska turbina "diše" vozaču jednostavno zastane dah! Ne vjerujete? Pazite ovo: 91 kg potiska (ipak je riječ o avionskom motoru) potjerat će maleno vozilo preko 160 km/h!

Nije sve u krajnjoj brzini, to je jasno svima koji su ikada sjeli za volan kartinga. Standardno dobra upravljivost i "jedno-sam-s-cestom/stazom-ispred-sebe" efekt nisu pokvareni monstruoznim pogonskim sklopom. Seth ne spava na lovorikama nego je prionuo poboljšanju ispuha, jer kako tvrdi, njime bi mogao doprinijeti krajnjoj brzini mlaznog kartinga. Inače, bolid je na prodaju po relativno prihvatljivoj cijeni, a Seth je ponudio opciju ''afterburnera'' (svi koji su gledali ''Top Gun'' znaju o čemu je riječ) za novog vlasnika. Prije svega radi plamenih jezika i dima koji će nastajati za vrijeme vožnje i tako dodatno doprinijeti ukupnom dojmu.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Solarna šuma
Lotus i Replica
Ras-te-za-nje
Zeleni auti
Vrane su vrhunski zabavljači!
Karta gravitacije
1 sendvič dovoljan za 2 obroka
Novi stari automobili
Kako ispeglati košulju?
Luka i igara
Muzika u glavi
(Ne) Igrajmo se hranom
Stvar je u zglobu
Putuješ, a gospoduješ!
Kapa s bradom

Gricni kategoriju