Kaciga

Kaciga

Ako i vi kao i glavni lik iz serije ''Stažist'' sanjate o kacigi koja neće pokvariti vašu frizuru, izgleda da je vaše vrijeme napokon stiglo!

Započinjemo igrom skrivača!

Svaki od modela na slikama koje slijede u nastavku nosu kacigu. Možete li je vidjeti?

Dizajnerice Anna Haupt i Teresa Alstin provele su šest godina u potrazi za rješenjem ''kaciga-frizura'' problema! Kao rezultat svog rada predstavile su kacigu za bicikliste Hövding koja se ne nosi na glavi, već je sakrivena u modernom okovratniku! Zanimljivo je da sama kaciga ostaje ''nevidljiva'' sve do trenutka nesreće. U okovratniku je sakriven zračni jastuk koji se aktivira uz pomoć senzora koji registriraju nagla kretanja neuobičajena kod normalne vožnje. U slučaju trzaja zračni jastuk iz okovratnika preuzima ulogu kacige te obavija vožačevu glavu štiteći je tako od težih ozljeda.

Inovativnost i funkcionalnost kacige Hövding prepoznata je i na najvećem svjetskom natječaju za dizajn sa svrhom poboljšanja života INDEX: Award na kojem je njenim dizajnericama dodijeljena glavna nagrada u kategoriji Play. Dodjela se održala 2. rujna u Kopenhagenu, a nagrada za pobjednike u svakoj od pet kategorija je 500.000 eura!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Break dance
TinyWrite? Oh, da!
Najbrži motor na svijetu
Šaka za prvaka
Vatra i dim
I ninje trebaju vješalicu
Kockasti navijači imaju kockasta jaja
Ma koji vrag?
Pikulanje ili špekulanje?
Tko Je Zapravo Chuck Norris?
Peseki z stilom
Protkan zaštitom
Vrućeg (kineskog) krumpira
Podvodni base jumping
Papica za prvake

Gricni kategoriju