Kaciga

Kaciga

Ako i vi kao i glavni lik iz serije ''Stažist'' sanjate o kacigi koja neće pokvariti vašu frizuru, izgleda da je vaše vrijeme napokon stiglo!

Započinjemo igrom skrivača!

Svaki od modela na slikama koje slijede u nastavku nosu kacigu. Možete li je vidjeti?

Dizajnerice Anna Haupt i Teresa Alstin provele su šest godina u potrazi za rješenjem ''kaciga-frizura'' problema! Kao rezultat svog rada predstavile su kacigu za bicikliste Hövding koja se ne nosi na glavi, već je sakrivena u modernom okovratniku! Zanimljivo je da sama kaciga ostaje ''nevidljiva'' sve do trenutka nesreće. U okovratniku je sakriven zračni jastuk koji se aktivira uz pomoć senzora koji registriraju nagla kretanja neuobičajena kod normalne vožnje. U slučaju trzaja zračni jastuk iz okovratnika preuzima ulogu kacige te obavija vožačevu glavu štiteći je tako od težih ozljeda.

Inovativnost i funkcionalnost kacige Hövding prepoznata je i na najvećem svjetskom natječaju za dizajn sa svrhom poboljšanja života INDEX: Award na kojem je njenim dizajnericama dodijeljena glavna nagrada u kategoriji Play. Dodjela se održala 2. rujna u Kopenhagenu, a nagrada za pobjednike u svakoj od pet kategorija je 500.000 eura!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Stolac - čovjekov najbolji prijatelj
Solarna šuma
Promjene svima, a ne samo njima!
Time to get Funkis
Vodohod
Kombi izlazećeg sunca
Malezijski tapir - Marjorie
Barbieciklaža
1910 - 2000
Sviraj Miško
Made in Japan
Nježni ubojica motornom pilom
Životinjski početak života
Get Out
Hoćeš u kugli ili iz automata?

Gricni kategoriju