Kaciga

Kaciga

Ako i vi kao i glavni lik iz serije ''Stažist'' sanjate o kacigi koja neće pokvariti vašu frizuru, izgleda da je vaše vrijeme napokon stiglo!

Započinjemo igrom skrivača!

Svaki od modela na slikama koje slijede u nastavku nosu kacigu. Možete li je vidjeti?

Dizajnerice Anna Haupt i Teresa Alstin provele su šest godina u potrazi za rješenjem ''kaciga-frizura'' problema! Kao rezultat svog rada predstavile su kacigu za bicikliste Hövding koja se ne nosi na glavi, već je sakrivena u modernom okovratniku! Zanimljivo je da sama kaciga ostaje ''nevidljiva'' sve do trenutka nesreće. U okovratniku je sakriven zračni jastuk koji se aktivira uz pomoć senzora koji registriraju nagla kretanja neuobičajena kod normalne vožnje. U slučaju trzaja zračni jastuk iz okovratnika preuzima ulogu kacige te obavija vožačevu glavu štiteći je tako od težih ozljeda.

Inovativnost i funkcionalnost kacige Hövding prepoznata je i na najvećem svjetskom natječaju za dizajn sa svrhom poboljšanja života INDEX: Award na kojem je njenim dizajnericama dodijeljena glavna nagrada u kategoriji Play. Dodjela se održala 2. rujna u Kopenhagenu, a nagrada za pobjednike u svakoj od pet kategorija je 500.000 eura!

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Život je more
Izum po mjeri šeprtlje
Lignjasto posuđe stiže
F1 poza
Cvrčkolada
Drugačiji oglasi
Kad se male ruke slože!
Svaka ptica svome jatu leti
Sexy kupus
Urbana trokolica
Leffe Blond - Trapistički način osvježenja
Sunce piči - mi roštiljamo
Planeti skriveni u...
Pas ili mačka?
Mušica zvana Mirko

Gricni kategoriju