Jestive bojice

Jestive bojice

Kažu da djeca trpaju sve u usta jer na taj način ispituju da li je nešto dobro ili loše, tvrdo ili mekano, slatko ili gorko... Najmlađi često preferiraju igračke, a svaki roditelj dobije sijede kada mu dijete prožvače bojice.

Klasične olovne bojice možda i nisu smrtonosno otrovne, no svakako nisu zamišljene kao obrok. Ako svaki put morate biti na oprezu kada vaše dijete glumi Picassa, naš odgovor je: "Ne živite više u strahu jer stižu gricni bojice!''
crvena, plava, zelena i žuta
Ova pisala napravljena su od praha prave hrane poput: orašastog voća, sušenog povrća i voća, sjemena i sličnih jestivih namirnica. Napokon se možete opustiti dok vaše najdraže ''mladunče - sisavac - bebica'' ima svoj umjetnički/gricni trenutak.
Jestive bojice
Ovako naprimjer nastaje žuta boja. Sušene banane, kukuruz, kikiriki i pčelinja pelud se usitne i pomiješaju. Potom se stave u kalup i oblikuju u bojicu.Ako želite da se vaše dijete još zdravije hrani, regulirajte mu unos ljubičaste boje jer ona sadrži najviše šećera (radi se od borovnice). S druge strane, crvena boja se radi od Goji bobica koje se još nazivaju i "Crveni dijamant" zbog svojih visokih antioksidativnih svojstva!


Kakva bi mi to bili Gricni organizacija kada nakon ovako zdravog obroka ne bi predložili ukusan desert?!

Svaki pravi gurman zna da nakon jestivih bojica najbolje legnu čokoladne olovke. Tu uopće nema rasprave, zato se kuhar Tsujiguchi Hironobu potrudio i osmislio ovo zanimljivo jelo. Olovke su po uzoru na svoje HB prijateljice različitih nijansi, ovisno o postotku kakaa. Poslužuju se uz posebno šiljilo koje se servira zajedno s njima na tanjuru.

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.7 (24 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Chillout Sun Boxes
Kockasta umjetnost
Bugatti podmornica
Ras-te-za-nje
Jeste li ga sreli?
Tattoo 4 you
Ubaci kovanicu - izvuci lopticu
Pljuca
Nježni ubojica motornom pilom
Zna crtati i točka
Div među igračima
BJEŽI S PLAŽE KOLIKO TE NOGE NOSE!
Najbrži motor na svijetu
Gle onog konja na biciklu!
Pasta Croatica - miris djetinjstva

Gricni kategoriju