Hibridni pedalaš

Hibridni pedalaš

Svi volimo pedalirati, naravno osim na uzbrdicama i pri povratku s biciklijade. Možda zvuči razmaženo i nesportski, ali ako je u novčaniku ''šuška'' onda je sve rješivo...

Nikako ih ne možemo povezati s lijenošću, ali zamislite što oni (Japanci, naravno) misle o ostatku svijeta. Žitelji Japanskih otoka skloni su dubinskim analizama ljudskih potreba, ali ne radi skupljanja znanstvenih bodova ili nabijanja prekoveremenih sati u Državnoj upravi za analizu naravi humanoida. Njihova je posebnost što jednom kada vide neki od nerješenih problema - odmah primjene ground&pound tehniku kako bi do pobjede/rješenja došli u prvoj rundi. Primjerice Lexus - proizvođač luksuznih automobila (među njima i onih hibridne tehnologije), a predstavlja bicikl. I to kakav - visokotehološko rješenje za ljenjive, i slabo uvježbane skorojeviće (ili bilo koga dovoljno sretne ruke da se dočepa volana ovakove krasotice).

Već vidimo inžinjerske nemire, prosvjede i prijetnju štrajkom kada im je Uprava odbila skratiti vrijeme za pauzu sa 15 na 10 minuta pa su joj u znak protesta protiv slobodnih dana i pauza odlučili naprkositi jednim radnim prosvjedom. Sate su proveli u tišini planirajući nešto iznimno. Rezultat je AWD bicikl (u ovom slučaju se radi o pogonu na 2 kotača), koji nadopunjuje vozačevo pedaliranje 25.9V litij-ionskom baterijom koja pokreće zadnji kotač i 240W snažnim električnim motorom koji pokreće prednji.

Inženjeri su proračunali da baterije trebaju cca 2 sata za punjenja do punog kapaciteta. Uprava je bila spremna na takvo što, ali na okvir od karbonskih vlakana ili integrirani automatski mjenjač s 8 brzina (za dodatno poboljšanje vozačkog užitka) ipak nije. Fino. Sad su im pokazali s kim imaju posla. Nema pauze i .

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Kraljevi glazbe
Foto bježalica
Kokologija - Japanski test osobnosti
Svi sastojci zanimljive priče
Nikad dovoljno!
Honda HSV-010
Čokoladno osvježenje
Najbrže mršavljenje
Majmun na svinji?!
To nije obično majmuniranje
Nogomet (je) za zabušante!
Vozimo li pogrešno?
Ovo, Pip Boy 2000 i udri
Zakucavanje sa stilom
Kukurikuuu

Gricni kategoriju