Grubo: Lažni prijatelji

Grubo: Lažni prijatelji

Gruba je i bolna spoznaja da imate lažnog prijatelja. Možda je najbolje da si vlastitim odabirom kupite jednog ili dva lažna prijatelja za koje ćete odmah znati kakvi su - grubi, ali ipak pravi zvekani.

Njemački umjetnički duo (namjerno ih nećemo nazivati prijateljima) Mark Landwehr i Sven Wasch pod grubim nazivom ''coarse'' počeli su kreirati ove prekrasne umjetničke skulpturice od smole i/ili stakloplastike još 2003. godine.


Ručna završna obrada u radionicama u Hamburgu i Hong Kongu, u dva potpuno različita svijeta, donijela je izvrsan spoj istočnjačke i zapadnjačke estetike. Taj spoj iznjedrio je ''grube originale'' skulpturica, koji su kroz klasične tehnike proizvodnje igračaka transformirani u uzbudljive vinilne figurice ispod ''coarsetoys'' vanjskog obilježja.
Lažno prijateljstvo False Friendsa sačinjava prijeteći duo - čovjekoliki zec i agresivni mladić obučen u zeca. Upakirani u fino izrađenu drvenu kutiju, dvojac je stavljen na spavanje između dva pamučna jastuka s izvezenim serijskim brojem i čeka da ih sretni kolekcionar (dostupno je samo 200 pakiranja) ''probudi'' za druženje - može i lažno.


Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (8 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Eko sfera
I divovi vole...
Udubiti se u povrće
Žig sreće
Vlažne mace
Slavni "bubrezi"
Stezanje remena
Ukazanje na tostu
Mikrovalna sve uništi!
Borba za dobra jaja
Kaciga
Vrijeme je za loptu
Slatki mobitel
Zabava za turiste
Servo za buteljke

Gricni kategoriju