Grubo: Lažni prijatelji

Grubo: Lažni prijatelji

Gruba je i bolna spoznaja da imate lažnog prijatelja. Možda je najbolje da si vlastitim odabirom kupite jednog ili dva lažna prijatelja za koje ćete odmah znati kakvi su - grubi, ali ipak pravi zvekani.

Njemački umjetnički duo (namjerno ih nećemo nazivati prijateljima) Mark Landwehr i Sven Wasch pod grubim nazivom ''coarse'' počeli su kreirati ove prekrasne umjetničke skulpturice od smole i/ili stakloplastike još 2003. godine.


Ručna završna obrada u radionicama u Hamburgu i Hong Kongu, u dva potpuno različita svijeta, donijela je izvrsan spoj istočnjačke i zapadnjačke estetike. Taj spoj iznjedrio je ''grube originale'' skulpturica, koji su kroz klasične tehnike proizvodnje igračaka transformirani u uzbudljive vinilne figurice ispod ''coarsetoys'' vanjskog obilježja.
Lažno prijateljstvo False Friendsa sačinjava prijeteći duo - čovjekoliki zec i agresivni mladić obučen u zeca. Upakirani u fino izrađenu drvenu kutiju, dvojac je stavljen na spavanje između dva pamučna jastuka s izvezenim serijskim brojem i čeka da ih sretni kolekcionar (dostupno je samo 200 pakiranja) ''probudi'' za druženje - može i lažno.


Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.5 (8 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Pustimo vjetrove (da rade za nas)
Ponovno se nose odijela
Tratinčica za WC
Dnevna soba
Gle, muha!
Uređaj protiv ''mokrih snova''
Malo Sunce
Matrix - pogledajmo ga ponovno!
Špijunka po mjeri
Daska Deluxe
Koja korist od beskorisne sprave?
Slavni "bubrezi"
Sol/Papar
Konjska griva
F1 poza

Gricni kategoriju