Gimnastika za početak dana i prije spavanja

Gimnastika za početak dana i prije spavanja

Halloween, taj običaj koji svoju povijest u našim krajevima vuče od davnine, poprilici kao i shopping centri kao mjesto susreta i druženja vikendom, ima kao dio parade umjetnost rezbarenja bundeva. E, kad smo kod bundeva, da bi bile 'vevike i zdvave' od štetnika ih rado brane bubamare. Bubamare ne drže previše do Halloweena, ali drže do razgibavanja cijelog tijela prije zasluženog odmora.

Vrsta Harmonia axyridis poznata i kao Halloween bubamara/Božja ovčica potječe iz Azije i znatno je veća od naše domaće, a znatno je veći i njen apetit za zlim lisnim ušima što joj donosi dodatne gricni bodove. Halloween dio imena nema veze s njenim uvjerenjima, nego s običajima. Ti su slijedeći: nakon odrađenog 'gricni-tu-lisnu-uš' posla, u listopadu ulazi u kuće i stanove (vještinom inkasatora) u potrazi za mjestom pogodnim za hibernaciju. A i ptice na grani znaju da prije hibernacije treba što – treba se protegnuti. Zato one lijepo odrade gimnastiku po svom ukusu i mogućnostima i odoše spat.
Narančasta Halloween bubamara / Božja ovčica
Rastezanje pokrova i krilaca do maksimumaI Adalia bipunctata ima propisani trening
Pripremaaaa..
Opla..kako pucka u ramenu..

Ova tendencija bubamara da ulaze u kuće na prezimljavanje kod nekih (primarno neznalica) izaziva gađenje, ali ne treba zaboraviti da se u mnogim zemljama posjet bubamara smatra srećom za ukućane. Dakle NE UBIJATI te isključivo korisne životinje. Što se tiče dijela priče da broj točkica na njihovim krilima odgovara broju njihovih godina – to je mit.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (6 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Majmun radi što majmun vidi
Gle onog konja na biciklu!
Inke, Maje i Vanzemaljci?
Briješ! (najskuplji brijaći aparat na svijetu)
Svi zombiji Allemagne
Formula za Coca-Colu
Gdje spavaju djeca?
Sunce piči - mi roštiljamo
Vanpansionska ponuda - 3. dio
Moderno meso
Ribarska noć za Guinnessa
UNIMOG - legenda o radniku
Test osobnosti - ovisno o položaju ruku
Bugatti Type za bogate tipove
Kako ispeglati košulju?

Gricni kategoriju