FESTIVAL SAMONIKLOG BILJA U KRŠANU

FESTIVAL SAMONIKLOG BILJA U KRŠANU

Hajdemo se odmah složiti: ma, ta trava je ipak - zdrava! Treba vam nešto više da biste se uvjerili? Potražite odgovore na sva ''zdrava'' i zelena pitanja na 3. Festivalu samoniklog bilja koji će od 27. do 29. travnja 2012. održati na SRC-u Pristav u Kršanu.

Treće izdanje ovog, sada već široko prihvaćenog festivala donosi izložbu tematskih proizvoda, izazovne radionice, predavanja, kulinarske poslastice i zabavu. Zainteresirani posjetitelji moći će doznati korisne savjete stručnjaka za poljoprivredu, medicinu, čajeve, ljekovite trave. Na tematskim predavanjima, prijašnjih godina rado posjećenom segmentu Festivala samoniklog bilja, također će se moći naučiti više o gljivama, medu te izradi prirodne kozmetike. Najposjećenija radionica Festivala prijašnjih izdanja bila je ona poznatog travara Franka Zgrablića, koji će i ove godine polaznike povesti u ''lov'' na samoniklo bilje livadama Kršana. Pokazno branje bilja održat će se sva tri dana trajanja Festivala.

OSJETITE ISKONSKE MIRISE ISTRE I ODUŠEVITE SVOJA ČULA!


Posebno nas veseli što će se u sklopu Festivala samoniklog bilja 2012., a u organizaciji AROMAART IVNA i RURALISA, po drugi puta predstaviti projekt ''Mirisne kuće Istre'' s ciljem sadržajnog obogaćivanja ponude ruralnog turizma kroz kreiranje zanimljivih aktivnosti u tradicijskim ruralnim kućama za odmor. Ako ste već neko vrijeme tražili ''ono nešto'' što će upotpuniti vašu turističku ponudu i podići cjelokupnu prezentaciju prema ciljanoj javnosti na potpuno novi, viši nivo ili jednostavno volite oplemeniti životni prostor u kojem provodite najviše vremena, onda će vas dodatno razveseliti činjenica da će za tu priliku od petka 27. travnja do nedjelje 29. travnja 2012. biti otvorena ''Mirisna kuća Istre'' kao primjer mogućeg uređenja ruralne kuće te organizacije tematske usluge kroz aromaterapiju i omirisavanje kuće eteričnim uljima. Ako Vaše nosnice od ovakve najave žude za ''mirisnim jack-pot vikendom u Istri'', bilo bi lijepo od vas da im ugodite i povedete ih na mjesto kojeg će duuuugo pamtiti!

Evo i par najbitnijih servisnih informacija da vam se lakše pripremiti za put: Mjesto održavanja radionica: Villa Luka – ruralna kuća za odmor, Kožljak; Vrijeme trajanja obilaska: 12.00 – 17.00 sati; Cijena ulaznice: 20,00 kn (ulaznica će se naplaćivati na ulazu u kuću); U cijenu uključeno: predstavljanje i obilazak ''Mirisne kuće'' na Mirisnoj stazi Istre, savjeti za uređenje ''Mirisne kuće'', degustacija čajeva od aromatičnih trava, degustacija hrane spravljena od samoniklog bilja, aroma meditacija u aroma boxu s uputama za samomasažu, savjeti za izbor eteričnih ulja i njihovih mješavina.

ZDRAVE DELICIJE I PRIPRAVCI NA TANJURU

Od ovakvog rasporeda i najzagriženiji bi se ljubitelj mirisnih nota morao pomalo izmoriti, a vjerojatno i ogladniti. Ne brinite, Istra, tj. njena gastronomska ponuda, ne bi došla na tako dobar glas da svoje goste nije oduvijek mazila biranim delicijama, a sasvim je sigurno da nema namjeru sada promijeniti taj status. U stvari, to možda i nije potpuno točno, jer neke naznake promjena ipak postoje – na vašu i našu sreću one su samo pozitivne i teže tome da se kući vratite s tolikim zadovoljnim osmijehom da će vam pranje zubi biti barem 43% lakše nego prije posjete Festivalu samoniklog bilja (budući da će gastro-ponuda Festivala obuhvatiti delicije poput pohanih tratinčica ili lovorovog lista). Ako niti to za vas više nije novost, onda vam je vrijeme da se prepustite vrsnim kuharima koji će se potruditi da vas još jednom iznenade najneočekivanijim kombinacijama samoniklog bilja. Maštovitost i inovativnost ove će godine, obećavaju, prijeći na drugu, još zeleniju razinu!

Atraktivnost ovog Festivala, jedinstvenog u Hrvatskoj (ali i šire), prepoznali su i izlagači koje, kako tvrde organizatori, gotovo da nisu niti morali pozivati, nego su sami požurili rezervirati svoje izložbeno mjesto na Pristavu. Njih oko 50 pobrinut će se da posjetitelji svih ukusa budu zadovoljni ponudom biljnih pripravaka iz ponude. Za zabavu će se ove godine pobrinuti domaće snage iz KUD-a ''Ivan Fonović Zlatela'' koji će svakog dana nakon predavanja prezentirati tradicionalne plesove i zasvirati ''po domoće'' što će uz još neistražene mirise i okuse zelene Istre dodatno zaokružiti slogan 3. Festivala samoniklog bilja u Kršanu - Ne beri brigu, uberi bilje!

Ovogodišnji 3. Festival samoniklog bilja organizira Turistička zajednica općine Kršan, uz suorganizatore Communico, Ruralis i Aromaart Ivna. Generalni pokrovitelji su TE Plomin d.o.o. i Općina Kršan.

Za informacije i prijave na raspolaganju su Vam kontakti:
Tel.: ++385 (0)52 880 155, Mob.: 091 2863 190, E-mail: samoniklo.bilje.krsan@gmail.com

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Lignjasto posuđe stiže
Kojim prstom pisati po touchscreenu?
Ah, ti Šveđani!
Pad Sistema
Bicepsi - nadomjestak za pamet
Gricni umjetnost - ubojica od sendviča
Nuklearni lunapark
Kako van?
Muzika u glavi
Legenda na kotačima
Strah od letenja
Nije zlato sve što Diouf vozi
Foto bježalica
Hoćeš u kugli ili iz automata?
Vanpansionska ponuda - 5. dio

Gricni kategoriju