Evolucija bolida Formule 1

Evolucija bolida Formule 1

Nedjelja. Kraj vikenda. Oporavak od izlaska. Bogatiji ručak. Utrka formule 1. Drijemež. Klasika koja ne izlazi iz mode već godinama. Rekli bismo i stoljećima, ali onda još nije bilo F1 ni njenog čarobno uspavljujućeg zvuka.

Recimo da ste strastveni ljubitelj nedjeljnih Velikih nagrada (posebice onih iz pećnice koje se na stol iznose uz zvuk ''uh-uh-pec'') i ne odstupate od tog rituala koji više-manje označava kraj jednog tjedna i početak novog. F1 milozvučje imali ste prilike konzumirati kao nedjeljnu dozu zabave od 1950.godine (uz pretpostavku da ste rođeni te godine ili nešto ranije ili da ste se netom reinkarnirali, ali tu odluku već ostavljamo vama na izbor). Od početnih 7 utrka do proglašenja Nina Farine prvakom te davne 1950., preko 1982. kada je Keke Rosberg sa samo jednom Grand Prix pobjedom u 16 utrka uzeo naslov prvaka u Formuli 1, pa sve do ovogodišnje neizvjesne sezone u kojoj nam je gazda Bernie omogućio 18 oktanskih F1 uspavanki za široke mase!

Zvuk koji djeluje bolje od tablete za spavanje. Provjereno!

Recimo da su naše pretpostavke kako imate urođenu genetsku predodređenost za zaspati unutar prva tri kruga bilo koje F1 utrke točne - imamo rješenje za ponuditi. Svi koji 1950-te još nisu bili niti zaljubljeni pogled vlastitih roditelja, a imaju želju saznati kako je F1 izgledala davnih dana i kako se razvijala tijekom vremena također se mogu uključiti u ovu pustolovinu iz naslonjača. Prednost ove sume-sumarum svijeta Formule 1 je ta što traje samo 1 minutu! Nema krugova zagrijavanja, safety cara, izmjena guma niti nepotrebnih statistika. Svejedno, upozoravamo vas da pritisnete "play" samo ako: još niste ručali; ste se nedavno probudili i/ili popili kavu; nije kasno/rano/kišovito,...

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Klic-dog-klac
Abeceda u pokretu
Boja izlazi iz zidova
Rođendanska osmosmjerka
Badminton
Opravdani strah od morske nemani
Garia 2+2
Daske za izložbu
Zombie Valentinovo
Gricni dosadu
Lijek za depresiju!
Mušica zvana Mirko
Heklani zvekani
Naribaj čistoću!
Početak jednog divnog prijateljstva

Gricni kategoriju