Drift motorom

Drift motorom

Lako je driftati udobno zavaljen u školjkasto sportsko sjedalo vozila s hrpom "konja" koji se trude pobjeći kontroli zadnjeg para guma. Ako je u igri motor umjesto automobila, stvari se dramatično mijenjaju, zar ne?

Ne umanjujemo mi "skill factor" koji je potreban i za najmanji "skvik" prilikom bočnog prolaska zavojem, pa čak ni ako je to zvuk koji proizlazi iz panične reakcije glasnica koje žele izaći iz tog vozila. Već smo pisali o driftu u različitim uvjetima i o teškim počecima mladih nada drifta na ovim prostorima, ali nikada nismo vidjeli drift motorom. Ok, vidjeli smo utrku spidveja, ali to je neka druga dimenzija i traži zasebno razmatranje (što svečano obećajemo i napraviti). Junak današnje priče je Jorian Ponomareff koji je svoj prvi motorizirani dvokotač dobio sa 14 godina. Naravno da mu je bilo zanimljivo gotovo sve što je majci obećao da neće raditi, pa tako i razne vratolomije. Naravno da bi mu uslijedila drakonska kazna da ga je brižna majka ulovila kako luduje po cesti, možda bi čak bio kažnjen zabranom izlazaka na duuuuuuuuugi period. Kako se čini, izbrusio je svoj talent kriomice, a sada kada je već postao "faca" obišao je gotovo cijeli svijet priređujući jedinstven show poput ovog u videu.

 

P.S. Niti u jednom dijelu članka vas, vjerni čitatelji, ne nagovaramo da probate nešto slično i sami ukoliko niste prošli brojne pripreme i treninge pod stručnim nadzorom. Kao što vidite, neovisno o majstorstvu kojim vlada, Jorian svoj performans izvodi u kontroliranim uvjetima, na pisti zatvorenoj za javnost (osim za jednu pješakinju), dakle uz ogroman OPREZ!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (2 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Nije antena nego sic
Bežično povećalo
Jestivo - nosivo
Promjene svima, a ne samo njima!
Muzika u glavi
Ilustrirane knjige
Dječak sa žigicama
Opasno opasna sova - Drakula
Čistoća je pola zdravlja - evo druge polovice
Mravi napadaju!
Trpeza diljem svijeta
Tko Je Zapravo Chuck Norris?
Sira, putra, vrhnja, mleka, ...
Flip Flop
Evolucija bolida Formule 1

Gricni kategoriju