Digitalni čuvar vina

Digitalni čuvar vina

Martinje je trenutak u godini kada vinogradari, vinari i ostali vinoljupci mogu probati novo, mlado vino. Situacija se zamrsi u danima kada je prošlogodišnjeg vina u podrumu sve manje, a očekivani blagdan nikako da stigne! Potrebno je prijeko paziti na svaku kap!

I prosječni potrošač vina treba biti zabrinut za njegovo čuvanje. Ne želite goste ponuditi  barrique octom od vrhunske berbe birane sorte grožđa. Dobro, možda i želite, ali ako zanemarimo punicu/svekrvu u jednadžbi, draža Vam je originalna rapsodija boje, mirisa i okusa. Još gora je situacija koja nas zabrinjava gotovo svakodnevno - ako poslije ručka i/ili večere želimo popiti čašu vina - isplati li nam se radi toga otvarati cijelu butelju? Oni vičniji zagledavanju dna čašice će reći da "nema predaje" jednom kada se boca otvori, jer bi bio grijeh dozvoliti da se pokvari!

Digitalni borac protiv lošeg vina

Ako niste među ljubiteljima kvantitete vina, tzv. količinski enolog, onda se nalazite u škripcu. Koristite li još uvijek analogne čepove za čuvanje vina, bez probe je teško reći vrijedi li još uvijek boca u frižideru ili je razvila vlastite gljivice. Pluto je OK po tom pitanju, ali pruža relativno malo povratnih informacija o sadržaju boce. Digitalni čep, s druge strane, pruža obilje bitnih informacija - kada je boca otvorena, koje temperature je tekućina od interesa, do kada će pod navedenim uvjetima zadržati svoje atribute. Vrlo egzaktno i pomodarski. Za očekivati bi bilo iDrink aplikaciju za čepove, ali za sada ništa od toga...

Sve bitne informacije na jednostavnom i preglednom ekranu

Mladi Kwang-wi Park i Eun-ji Lim osmislili su ovaj digitalni čep za čuvanje vina. Što još čekaju s njegovom proizvodnjom, nije nam jasno. Ovo je proizvod koji bi svaka poštena kuća (ili restoran koji toči vino na čaše) trebala imati. Jesmo li rekli da je ovaj digitalizirani čep u stanju bežično putem kućne wi-fi mreže poslati "zdravstveni karton" omiljenog vam traminca na mobilni uređaj? Hvala ti čepe!

Trinaest stupnjeva? Brzo u hladnjak s tom bocom!

Ocijeni članak:

Prosjek: 4.8 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

BJEŽI S PLAŽE KOLIKO TE NOGE NOSE!
Strah od letenja
Mehanika je okrugla!
Sunglasses for the Jilted Generation
Cyborg R.A.T.
Break dance
Sauronovo oko pazi na vaše vozilo
3D di god pogledaš
Dizajnerske torbice
Ubaci kovanicu - izvuci lopticu
Foto bježalica
Are you Ken by Tony Jaa
Re-Cyclus na leđima
Putuješ, a gospoduješ!
Nitko nije otok

Gricni kategoriju