Čokoladni radni dan

Čokoladni radni dan

Svakome je na njegov način teško na poslu. Svaki posao nosi svoje prednosti i mane. Braća Mast iz Brooklyna imaju tu nesreću da cijele dane rade u proizvodnom pogonu, od glave do pete uprljani - ČOKOLADOM!

U svijetu čokolade (ne čokoladnom svijetu, tamo je Branko Kocka Kockica) postoji lakši način izrade čokolade i način braće Mast. Za razliku od mnogih proizvođača čokolade koji koriste couverture (diskove unaprijed pripremljene čokolade namijenjene ponovnom otapanju za izradu standarnih čokolada), Rick Mast (31) i Mike Mast (28) su među rijetkima koji proizvode čokoladne table počevši od zrna kakaa. Rade to zato što se, kako kaže Mike, osjećaju puno povezaniji sa samim procesom. Rick, koji je studirao izradu čokolade na Institutu za kulinarsku edukaciju, tu misao nastavlja razmišljanjem kako će svakom konzumentu nekog proizvoda on donijeti veći užitak konzumacije, ako je s njim na neki način povezan. Mudra lija, nema što.
Trenutno se trude održati proizvodnju na 200-tinjak tabli čokolade tjedno u svojoj 200 kvadratnih metara velikoj kuhinji u Williamsburgu. Dosta čudno, gotovo pomalo luckasto. Da braća nisu lijenčine, nego manijakalno predani zaljubljenici u svoj posao, kazuje i činjenica da u jutenim vrećama od 20-ak kg (50lbs točnije) dopremaju sjemenke kakaa iz Venezuele, Dominikanske Republike, Ekvadora i s Madagaskara. Te sirove sjemenke zatim prže i odvajaju od ljuske da bi ih potom samljeli u fini prah. U taj prah dodaju sastojke poput kakao putra, vanilije i šećera kako bi napravili 14 tabli čokolade.


Svaka čast braći Mast, a također i onima među vama koji sada nisu željni barem jedne kockice čokolade.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (16 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Trebaju li maškare biti pristojno odjevene?
Munjeviti Gricko
Ma jel ono duh?
Sreća ili trening?
Spavanac na brzaka
Carbon-bončić
Nobody expects the Spanish Inquisition!
Omot na omot - umjetnost
Fini šah
Napiši UMJETNOST
Tratinčica za WC
Ulje na vodi
UNIMOG - legenda o radniku
Trendy kaputić
Skriveni u kocki

Gricni kategoriju