Carbon-bončić

Carbon-bončić

Sladak. Neodoljiv. Nekima izaziva kiseo osmijeh, drugima se skuplja slina na rubovima usana. Ako ste pak na dijetnom režimu prehrane, usporedite ga sa šalicom dobre kave - crn i jak.

Rusi su specifični. Njihov mentalitet mogli bismo nazvati "ili-ilijem". Ili ništa ne rade ili su na tragu dosjetki koje će vas ostaviti bez daha. Priču opravdavaju kako njihovi sportaši tako i inženjeri, majstori i stručnjaci za vojne i civilne namjene. Primjerice ruska podružnica njemačke tuning kuće Lumma Design, predstavila je u Moskvi tuning paket aktualne BMW-ove (F10) serije 5, nazvan CLR 500 RS2. Kratki wow!, pa idemo dalje.

Sada vam je sigurno jasno zašto ga uspoređujemo s (kar)bon-bonom ili kavom - jednostavno smo zaključili da bi nam za ljepšu svakodnevnicu najbolje odgovarala oveća doza ove 5-ice.

Sam tuning paket uključuje novi agresivniji branik sa ugrađenim LED svjetlima (sprijeda), poklopac motora od karbonskih vlakana sa otvorima za hlađenje, te bočnim proširenjima. Stražnjim krajem dominira novi branik sa integriranim difuzorom i raspjevanim sportskim ispušnim sustavom sa četiri završetka, te decentnim spojlerom na poklopcu prtljažnika.

Na poboljšanju eksterijera nije se štedjelo ni na karbonu ni na kevlaru (vakuumski formirani), a interijer osim karbonskih umetaka (gdje god su našli za shodno) obiluje i mekom nappa kožom koja je jedini neagresivni dio prerade. Vuk u janjećoj koži? Prije samo vuk u mekim vozačkim rukavicama. Vuk je zaslužan i za tjeranje svih 380 "konja" u TwinPower Turbo galop. Koliko su oni preplašeniji od serijskih 306 rasnih BMW grla voljeli bi saznati iz prve ruke.

P.S. Konji iz ove priče piju isključivo iz vjedra zapremine 3,0 litara.

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (3 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Vjetrovito prijepodne
Pepeo pepelu
(Ne)ljubitelji automobilističkih poslastica
AT-AT
Vrijeme je za loptu
Baš bi rado malo gricnuli!
Prstićima po zidu
Drago mi je da sam vas downloadao
Konjska griva
Slim & fit vinyl beat
Bojanje jaja
Multipraktik
Eskadrila espadrila
Kaciga frizura
Nobody expects the Spanish Inquisition!

Gricni kategoriju