Brzinski filmofil

Brzinski filmofil

Generalno volite gledati filmove, ali postoje dva glavna razloga (ovaj i onaj) zašto ih ne stignete gledati dovoljno da bi ste se mogli proglasiti filmofilom? Evo načina da u par trenutaka pregledate cjelokupnu kolekciju antologijskih filmova, kako se više ne bi morali crveniti u društvu.

Filmskih izdanja je toliko da čak niti okorjeli držači daljinskih upravljača (možemo ih zvati i filmofili, da se ne uvrijede) nisu u stanju sve ih pregledati. U tom moru naslova krije se "zemlja čudesa" filmske industrije. Neka od tih djela grozomorno su loša (do te mjere da je cjelokupna filmska ekipa zaslužila po čvrgu za svakog razočaranog gledatelja, kako se takvo što ne bi ponovilo). S druge strane spektra postoje i ona remek-djela filmske industrije radi kojih treba ostaviti vremena u životu te ih po potrebi pogledati i po više puta (radi poetske pravde, u slučaju da ih ne pogledamo u razumnom roku, mi zaslužujemo po čvrgu od cjelokupne filmske ekipe). Neka od tih kultnih uprizorenja nisu stala na jednom nastavku, već su drage volje ponovno okupili ekipu koja hrabro pokušava ocrtati nove horizonte na sličnu temu (metoda čvrga-po-glavi-stanovnika bi vjerovatno pomogla da se ne upuštaju u to osim ako su uvjereni da rade dobar posao). Iako se o ukusima ne raspravlja, najbolja od svih trilogija je - Matrix. Da vam se djeca prestanu smijati i da više ne ispadate "Dudek" u društvu, pogledajte kratki video sažetak cjelokupne trilogije. Toliko vremena ipak imate.

Ok, ovo s Matrixom je bila šala, svjesni smo da postoji mnoštvo filmova koji stvaraju sjaj u očima gledača (pogotovo oni s više nastavaka, ali to je više medicinski fenomen - poznajete li npr. ikoga tko bi bio dovoljno hrabar sudjelovati u maratonskom prikazivanju trilogije Gospodara prstenova?).

Internet je prepun ovih kratkih filmića. Odlična vijest za sve škrtice koji više nikada neće morati izvesti bolju polovicu u kino (a još manje puta će platiti skupe kokice). Evo još nekoliko sažetih filmskih uradaka koje ne smijete propustiti.

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (7 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Leffe Blond - Trapistički način osvježenja
Olovke od papira
Ulje je na vodi
Parkour biciklijada!
Kreativna vaza
Nerazdvojni poput prsta i nosa
Vrijeme je da Imperij uzvrati udarac
Gospodari gricni prstenova
Priprema, pozor...
Zgužvancija!
Tihopiš
Sol/Papar
Mad Max iz Rusije
Bedž mp3
Svijet u kapljici vode

Gricni kategoriju