Bolje golubu na grani nego sokolu na Wimbledonu

Bolje golubu na grani nego sokolu na Wimbledonu

Svaka sportska priredba, osim natjecatelja, zahtijeva puno radnih sati marljivog osoblja. Njihova briga je omogućiti sportašima da se mogu neometano posvetiti sportu!

Ne znamo, dragi čitatelji, koliko ste bili zainteresirani i/ili u prilici pratiti maratonski prijenos teniskog meča između Marina Čilića i Sama Querreyja u subotu. Oni koji jesu možda su, poput nekih članova naše redakcije, primijetili kako su golubovi opušteno prelijetali igrače na travnjaku Wimbledona. Da, i? Od kada je golubovima zabranjeno letjeti? I oni zaslužuju pravo na posjet teniskih turnira, ako ih tenis (ili bar grickalice koje se tamo mogu pronaći) zanima, zar ne? Paaaa, i ne baš! Odnosno ta je  mogućnost ostavljena otvorenom, ali na slobodnu volju svakome od pernatih gugutavaca, jer je jedan od članova osoblja i Rufus - službeni sokol Wimbledona!

Naime, golubovima Londončanima na trenutak se osmjehnula sreća jer je, kako mediji prenose, Rufus je netragom nestao! Tražili su ga uplakani sokolopazitelji koji su ga, na njihovu žalost i sramotu, ostavili preko noći u automobilu pred kućom i to - s otvorenim prozorom! Pomalo čudna taktika paženja kućnog ljubimca koliko god se on dobro znao snaći oko svojih obroka. Bilo kako bilo, informacije o Rufusu plaćale su se u suhom zlatu, a golubovi su za vrijeme njegova izbivanja pogledali drugi najduži meč u povijesti Wimbledona i Marinovu pobjedu. Policija je i službeno proglasila Rufusov nestanak otmicom i dala se u lov za pticokradicama. Velika medijska pompa očito je zastrašila lopove pa su pustile ovog miljenika nacije na slobodu u jednom od lokalih parkova. Rufus se tako vraća na svoje radno mjesto, a to znači da golubovi neće imati priliku gledati današnja teniska uzbuđenja!

______________________________________________________________________________

Sviđa Vam se Gricni? Pratite naš Facebook, Twitter i Tumblr!

Tagovi:

Ocijeni članak:

Prosjek: 5 (4 glasova)

Podijeli članak:

Gricni na brzaka

Najbolji kineski vicevi
Ko(liko) si visok?
Najjeftiniji avionski letovi
Najbolje ZOO reklame
Burnout, odnosno beskompromisno paljenje guma
Volite li crtane filmove?
Koliko zona - toliko vrijediš
Nevidljivi kotač!
Švicarski nožić za kuhinju
Hladilica lubenica
Drifterski san
Karting na mlazni pogon
Moderno meso
Odmor za oči
Mala crna haljina

Gricni kategoriju